Hozzávalók: 1 közepes vöröshagyma, 6 dkg margarin, 50 dkg csirkemellfilé, 2 evőkanál sült-csirke fűszersó, 1 kiskanál currypor, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 kiskanál finomliszt, 40 dkg spagetti, 15 dkg leveles paraj (fagyasztott is lehet), só.
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olvasztott margarinon kevergetve 3 perc alatt megfonnyasztjuk. 2. A csirkemellet megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. A sült-csirke fűszersóval alaposan összeforgatjuk, majd a hagymára dobjuk. Nagy lángon 3 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük. 3. A curryporral meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, a tejszínt ráöntjük, kevergetve még egy percig főzzük. 4. Közben a tésztának vizet forralunk. A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk. A forrásban lévő vizet megsózzuk, a spagettit beleszórjuk, kifőzzük. Mielőtt a tészta elkészülne, a parajt is a vízbe szórjuk, 1 percig forraljuk, majd leszűrjük. Jól lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott parajt használunk, akkor a felengedett parajt a csirkére morzsoljuk. 5. Tálaláskor a parajos tésztát tányérra halmozzuk, majd a fűszeres csirkét a tetejére rakjuk.
Ilyen módon még a gyerekek is megeszik a spenótot. Szerintem érdemes kipróbálni. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
Köszönjük szépen Zséder Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!