Csiszolódjunk össze!

2009. 05. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A te hibád! Általában ez az első mondat ami elhagyja a szánkat egy vita során. De vajon az első vitának hasonló e a forgatókönyve az összes többihez? Vagy az első vita is olyan különleges, mint az első csók vagy az első együttlét? A szerelem lila ködébe burkolózva másképp látjuk a dolgokat.

Az első vita általában valamilyen kis semmiségen robban ki jó esetben, és nem azon vitáznak a párok, hogy mi mennyibe került a boltban és ki mennyit keres és ad többet a háztartáshoz. Lehet vitázni a találkozó lekéséséről, vagy ami a leggyakoribb a féltékenység. A friss szerelmesek mindenki másra potenciális veszélyként tekintenek, így nem csoda, ha az első időkben nem járnak külön bulizni. A barátokkal való kimozdulás ilyenkor általában ritkul, hogy több időt lehessenek együtt, ilyenkor nem is vágynak másra.

Ha mégis vitára kerülne a sor, akkor általában szenvedélyes hangulat alakul ki. A szerelem tüze ilyenkor is fűti a párokat és általában nem egymás meggyőzése a cél, hanem a közös kompromisszumkeresés. A lila köd eloszlásával kezdenek felbukkanni a különbözőségek. Legtöbbször a szerelmes férfi enged, hogy még jobban imponáljon kedvesének, és ne távolítsa el magától. Az első összetűzés általában gyorsan lezajlik és nem tart napokig. A csendes duzzogás és a  sokáig tartó szótlanság nem jellemző az első vitára.

Akármennyire furán is hangzik, a párkapcsolat vitamentessé tétele komoly szellemi munka. A folyamatos egymásra figyelés, a súrlódások kerülése, a másik fél igényeinek kifürkészése,  a  különbözőségek elfogadása sok energiába kerül. A nők ezt az egészet csak nehezítik. Elvárják, hogy félszavakból megértse pasijuk a vágyaikat, kitalálja gondolataikat. Ez azonban nehéz feladat a férfiak számára.

De a szerelem a hülyeségekre is képes, így vitázni bármin lehet. Miért nem jó a mozi? Miért nem inkább sétálunk? Miért nem hívtál fel? Ki volt ez a lány? Ezek még nem igazi viták, általában nem is végződnek szakítással. Persze megeshet, hogy az első vita lesz az utolsó, mert úgy összekapnak a párok, hogy a veszekedés szakítással végződik. De amíg nem azon vitáznak, hogy megtartsák e a gyereket, ami a gumiszakadás vagy a balul sikerült éjszaka miatt jött össze, addig nem kell komoly problémákkal számolniuk.

Az első összezörrenést jó esetben egy szenvedélyes szeretkezés követ és másnapra már csak mosolyognak magukon a szerelmesek. Miért nem lehet így az első vitának is évfordulója? Ünnepeljük meg az összecsiszolódás első zajosabb jeleit!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top