Csokis tojások

2009. 04. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

  Anyagok, kellékek: - friss tojás - kék ételfesték (vagy  egyéb, - természetes - színezékek: vöröshagyma héjának főzete, céklalé, spenótlé, sáfrány főzet) - táblás, vagy törmelék csoki (esetleg tortabevonó) - olvasztóedény a csokinak - habnyomó zsák, vagy sütőzacskó - főzőedény a tojásfestéshez - körömolló (hegyes kés)

 

Elkészítés: A tojásokat alaposan tisztítsuk meg. Lyukasszuk ki a két végét és fújjuk ki a tartalmát.

 

A kiürített tojáshéjakat dobjuk a forró színező lébe. Ennek elkészítése röviden: 1 kávékanál ecetet öntsünk 2 deci forró vízbe. Adjunk hozzá 5-6 csepp ételfestéket (a nagyobb élelmiszerboltokban kapható). Ha elérte a megfelelő színt, vegyük ki és hűtsük le. Egy hablemezbe szurkáljunk gombostűket és erre jhelyezzük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltsük bele az olvadt csokit. Hagyjuk kihűlni.

  

 

 

 

 

Bontsuk vissza a tojás héját a feléig. Már tálalható is!

 

 

 

 

 

 

 

Sok sikert!

Forrás: Kreatív Café

Több húsvéttal kapcsolatos cikk: 

$$3077$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top