Anyagok, kellékek: - friss tojás - kék ételfesték (vagy egyéb, - természetes - színezékek: vöröshagyma héjának főzete, céklalé, spenótlé, sáfrány főzet) - táblás, vagy törmelék csoki (esetleg tortabevonó) - olvasztóedény a csokinak - habnyomó zsák, vagy sütőzacskó - főzőedény a tojásfestéshez - körömolló (hegyes kés)
Elkészítés: A tojásokat alaposan tisztítsuk meg. Lyukasszuk ki a két végét és fújjuk ki a tartalmát.
A kiürített tojáshéjakat dobjuk a forró színező lébe. Ennek elkészítése röviden: 1 kávékanál ecetet öntsünk 2 deci forró vízbe. Adjunk hozzá 5-6 csepp ételfestéket (a nagyobb élelmiszerboltokban kapható). Ha elérte a megfelelő színt, vegyük ki és hűtsük le. Egy hablemezbe szurkáljunk gombostűket és erre jhelyezzük.
Töltsük bele az olvadt csokit. Hagyjuk kihűlni.
Bontsuk vissza a tojás héját a feléig. Már tálalható is!
Sok sikert!
Több húsvéttal kapcsolatos cikk:
$$3077$$