Csongrádi lepény

2009. 07. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg zsír 1 csomag sütőpor 2 tojássárgája 1 kanál tej A töltelékhez: 12 dkg liszt 3 tojás 4 dl tejföl 15 dkg cukor 1/2 csomag vaníliás cukor 10 dkg mazsola

Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a lisztet, a zsírt, a sütőport, a tojássárgájákat és a tejet. Ezt egy kizsírozott tepsibe nyomkodjuk. Ezután a tölteléket készítjük el: a lisztet, a tejfölt, a tojásokat és a cukrokat elkeverjük, majd a tésztára öntjük. Rászórjuk a mazsolát, majd készre sütjük. Végül meghintjük még egy kevés vaníliás cukorral, és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Barabás Tibornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top