Hozzávalók:
50 dkg cukkini
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított tárkony
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
ételízesítő
1 doboz főzőtejszín, 2dl-es
só, bors
1 evőkanál étolaj
kenyérszeletek a pirítóshoz
Elkészítése:
Ha már nem zsenge a cukkini, meg lehet hámozni, majd kockákra darabolva a felaprított hagymával együtt az 1 evőkanál olajon megpárolom. Ezután felengedem kb.1,5 l vízzel, amibe beleteszem még a többi hozzávalót is, az ételízesítőt, pici borsot, a fokhagymát, tárkonyt, szerecsendiót, és puhára főzöm. Következő lépésben összeturmixolom az egészet és legvégül hozzáadom a főzőtejszínt, amivel még hirtelen felfőzöm, és kész is a fogyasztásra. Talán még annyit tudnék mondani, hogy van, amikor pirítóssal tálalom, de nélküle is igazán finom. Természetesen az ételízesítő helyett lehet használni leveskockát, vagy ha van, húslevet is.