Cukkinikrémleves

2011. 05. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:  

50 dkg cukkini

1 darab vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma 

1 teáskanál szárított tárkony 

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

ételízesítő

1 doboz főzőtejszín, 2dl-es

só, bors 

1 evőkanál étolaj

kenyérszeletek a pirítóshoz

Elkészítése: 

Ha már nem zsenge a cukkini, meg lehet hámozni, majd kockákra darabolva a felaprított hagymával együtt az 1 evőkanál olajon megpárolom. Ezután felengedem kb.1,5 l vízzel, amibe beleteszem még a többi hozzávalót is, az ételízesítőt, pici borsot, a fokhagymát, tárkonyt, szerecsendiót, és puhára főzöm. Következő lépésben összeturmixolom az egészet és legvégül hozzáadom a főzőtejszínt, amivel még hirtelen felfőzöm, és kész is a fogyasztásra. Talán még annyit tudnék mondani, hogy van, amikor pirítóssal tálalom, de nélküle is igazán finom. Természetesen az ételízesítő helyett lehet használni leveskockát, vagy ha van, húslevet is. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top