Cukkinis-répatorta

2009. 10. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa 20 dkg cukkini 5 tojássárgája 15 dkg cukor 15 dkg mogyoró (őrölt) 10 dkg zsemlemorzsa 6 ek. víz 1 teáskanál sütőpor 5 tojásfehérje   Cukormáz a tetejére: 15 dkg porcukor 1 tojásfehérje 1/2 citrom leve   A répát és a cukkinit lereszeljük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral habosra, hozzáadjuk a sütőport és a vizet. Egy nagyobb tálba tesszük a répát és a cukkinit, és hozzáadjuk a többi anyagokat, a tojásfehérjét kivéve, ezeket jól összedolgozzuk.

Felverjük a tojásfehérjét keményre és óvatosan alákeverjük a répás-cukkinis masszának. Beleöntjük egy kikent kerek formába és előmelegített sütőben 180°C-on 50-60 percig sütjük.

Miközben sül a sütemény elkészítjük a mázat. A tojásfehérjét a porcukorral és a citrommal keményre felverjük. Miután a sütemény kész van, benne hagyjuk a sütőben ameddig félig kihűlt. Rásimítjuk a mázat és vissza toljuk a langyos sütőbe száradni (nem kell sütni már!), ameddig kihűl a sütő.   Sok siker és jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bajusz Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top