Sertéstokány uborkával

2009. 10. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg sertéshús 1 fej  hagyma 1 üveg gomba 3-4 gerezd fokhagyma só, bors, olaj, őrölt kömény 5-6 uborka (savanyú ) mustár, 1 pohár tejföl, liszt, és ha van húsleveslé – 2-3 dl

A húst vékony szeletekre vágom. Kevés olajon sóval, borssal, fokhagymával puhára párolom. Ha kész, leszűrőm és félre teszem. Az olajban megpárolom a vörös hagymát, és a gombát. Közben vékony szeletekre vágom az uborkát. Felöntöm húsleveslével ha nincs, víz is jó.

Elkészítem a tejfölös habarást, bele öntöm. Ízesítem mustárral, sóval, borssal, őrölt köménnyel, bele teszem a húst, és az uborkát. Össze forralom és kész. Rizzsel vagy főtt tésztával tálalom.

Köszönjük szépen Hegyi Lajosnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top