Diétás csörögefánk

2009. 03. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 35 dkg liszt, 4 evőkanál édesítőpor, 1 evőkanál vaníliaaroma 8 dkg vaj, 5 tojás, 2 ek. zsírszegény tejföl (12%), bő olaj a sütéshez, diabetikus lekvár a tálaláshoz.

A lisztet mély tálba tesszük, belekeverjük az édesítőport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még adjunk hozzá egy kis tejfölt. Cipóvá formázzuk. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval rombuszokra vágjuk, közepébe két helyen belevágunk. Bő olajban aranybarnára sütjük. Papírkendőbe szedjük, felitatjuk róluk az olajat és még melegen megszórjuk  édesítőporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.

Tipp: Fahéjjal vagy kakaóporral elkevert édesítőporral is tálalhatjuk.

1 darab 78 kcal (lekvár nélkül), szénhidráttartalma 7,9 g. Így ezt a receptet cukorbetegeknek és diétázóknak is ajánlom, nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Hőgyes Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top