Diós piskóta

2010. 12. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A piskótához: 5 db tojás, 5 ek. kristálycukor, 5 ek. liszt, 1 cs. sütőpor A diós laphoz: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél cs. sütőpor, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 4 tojás fehérje, 15 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 10 dkg baracklekvár 

 

Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, kb. 30x25cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.  A diós tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, fél cs. sütőport és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd tepsibe tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérjét, a darált diót, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük, és a tepsiben levő tésztára kenjük. Közepes hőmérsékletű sütőben világosra sütjük. A piskótát jól bekenjük baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk és a tetejét meghintjük porcukorral. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top