Diós rakott palacsinta borsodóval

2009. 05. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 egész tojás, 2 dl tej, 3 dl szódavíz, 1 kávéskanál só, 1 dl olaj.

A töltelékhez: fahéjas porcukor, cukros dió.

A borsodóhoz személyenként: 1 dl fehérbor, 1 kanál cukor.

A hozzávalókból palacsinta tésztát készítünk. 1 órát állni hagyjuk, és a tésztába 1 dl olajat keverünk. A palacsintákat kisütjük teflon palacsintasütőben. A palacsintákat tálra rétegezzük úgy, hogy hol fahéjas cukorral, hol cukros dióval szórjuk meg. Ha elkészülünk vele, tegyük be 5 percre a sütőbe. Ha születésnapra sütöm, tojás fehérjéből habot verek és a palacsinta halom tetejét és oldalát fedem vele, majd úgy teszem a sütőbe. (Ezt lányom palacsinta tortának nevezi és szinte minden ünnepre meg is rendeli). Sütőből kivéve gyertyával és marcipán figurával díszítve tényleg torta lesz belőle.

A borsodóhoz habüstben felverjük a hozzávalókat gépi habverővel. Tűzre téve addig verjük, míg habos lesz. A sodót a torta mellé is ajánlom. Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Csere Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top