Tonhalas tészta sütve

2009. 05. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egyik kedvenc receptemet szeretném megosztani minden kedves Donna taggal.

Hozzávalók: 20 dkg tészta (penne, kagyló...), 20 dkg tonhalkonzerv (sós lében), 20 dkg mexikói vegyeszöldség, 10 dkg zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 15 dkg sajt, 1 citrom leve, 2 evőkanál majonéz, só, őrölt bors, sütőmargarin.   A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és margarinon megpároljuk, majd megszórjuk a liszttel, és felengedjük a tejjel. Ízesítjük, és állandó keverés mellett besamelt főzünk belőle. Ha kell, a tejet még pótoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Belekeverjük a majonézt és a citrom levét is.

A zöldségeket puhára pároljuk. Végül a besameles szószt összekeverjük a tésztával, a zöldséggel és a levétől lecsöpögtetett tonhallal. Jól kikent tepsibe tesszük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.   Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Mező Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top