Éden Kristóf kizárta Alízt a nyereményből!

2011. 05. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tegnap lezajlott az Éden Döntő. Mi személy szerint nagyon vártuk, hogy milyen fordulatot produkál a műsor, hiszen meglepetésekben eddig sem volt hiány. Először azt hittük, csalódnunk kell, de aztán még az utolsó pillanat után is sikerült meglepődnünk. Nézzük, mi történt!

A műsor egy egész évadra kiterjedő összefoglalóval indul. Hála istennek az Éden egyszer sem esett abba a hibába, amibe a Való Világ gyakorlatilag minden nap: tényleg a legizgalmasabb, legbotrányosabb, legpikánsabb jeleneteket gyűjtötték össze 5 percben. Volt itt minden: teraszról hányás, meztelenkedés, kis híján orgiába torkolló csókparti, intrikálás, hangos veszekedés, Dani hirtelen távozik, majd később visszatérhet, Szandra szervezkedik, majd kétszer is védett lesz, Levi öngyilkos lesz Kriszta által, Kristóf pofont kap, Szandra lelép, Nikit kiejti Alíz, Danit lecseréli Linda.

Az összefoglaló első részében megtudhatjuk, ki mennyire izgul, illetve hogy a kiesett, majd egy napra visszatért játékosoknak nagy szerepe lesz a végső elszámolásnál, a játékosoknak pedig le kell ülni és elgondolkodni az élet nagy dolgairól, például hogy a hűség és bizalom a világon a legfontosabb.

 

Jön az este, a hotel vendégei puccba vágva, a döntős párok a fonott székeken, a régi lakók velük szemben. Jön az első kör: a régi lakók fognak dönteni, amelyik pár mögé többen állnak, az nyer. Kicsit csalódottak vagyunk, ez könnyű meccs lesz: Ádám és Dani Kristóf mögé, Szandra Lindáék mögé. Attila következik, akinek Linda felajánlja, tegyék félre nézeteltéréseiket, másfél milliót kap, ha mögéjük áll. Attilának azonban nem kell az aprópénz, magunk is meglepődünk, de Kristóf mögé áll, ezzel el is dőlt. Niki maradt csak, akit Alíz ejtett ki, a lány mégis őket választja, nem adja fel a szövetséget.

A játékosok örülnek. Kristóf arcán szétterül a boldog elégedettség, mi meg csak nézünk. Ennyi lenne? De nem! Most jön a bizalom és hűség próbája. Alíz és Kristóf két gömböt kap. Félpercenként 2 és fél millióval nő a megnyerhető összeg. Aki leejti a labdát, a meglévő összeget hazaviheti, ám ebben az esetben a másik semmit sem kap. Tehát minden azon múlik, megbízol-e eléggé a társadban. A másodpercek égetően lassan telnek. Alíz nyugodt, úgy tűnik, tartani fogja magát a megbeszéltekhez, vagyis hogy együtt viszik haza a pénzt. Kristóf izzad. Látszik, hogy nem múlt el benne nyomtalanul az elmúlt néhány nap, ami érthető is. Alíz már többször cselekedett a szövetség kárára, ígéretei ellenére. Legutóbb például váratlanul kiejtette Nikit, majd azt mondta, ha Kristóf kiejtésével hazavihetné a 25 milliót, megtenné. Bevalljuk őszintén, ez bennünk is nyomot hagyott. Mi sem bíznánk Alízban.

12 és fél milliónál tartunk, amikor Kristóf hirtelen földhöz vágja a gömböt, Alízban meghűl a vér. Mindenki döbbenten néz, Kristófot pedig lelkiismeret-furdalás gyötri, nem tud igazán örülni, de az vesse rá az első követ, aki nem így tett volna.

És már azt hihetnénk, vége, de még mindig nem! Éva bejelenti, a maradék összeget a másik pár, Linda és Robi eloszthatja egymás közt. Újabb fordulat, Alíz még jobban le van forrázva, Linda és Robi viszont örömkönnyekben törnek ki.

Ennyi volt az Éden. A Magyarországon játszott realityk közt egyedülállóan végre nem a nézőkre és a játékosok egyszerűségére, hogy ne mondjuk, ostobaságára, hanem az észjátékra, logikára, taktikára és kitartásra apelláló valóságshow. Várjátok a folytatást?

fotó: VIASAT3/Ördög Árpád



Szerző

donna.hu



Scroll to Top