Egytálétel

2011. 03. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 db kis fej vöröshagyma vagy egy átlagos fele

kevés olaj vagy zsiradék

1 laza kávéskanál őrölt pirospaprika

só és bors

1 teáskanál liszt

tejföl tetszés szerint (elég 1 kispoharas is)

15 dkg csípős kolbász, de lehet bármilyen

20 dkg spagetti vagy 20 dkg rizs

1 db közepes vagy 2 db kisméretű paradicsom

Elkészítés: 

A hagymát kevés olajon üvegesre dinsztelem, rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom. Majd a kolbászt felkarikázom és a hagymához adva kevés vízzel felengedve főni hagyom. Közben a spagettit is főzni kezdem, mert hamar elkészül a hozzávaló kolbászos-paradicsomos feltét. Amikor már puha a kolbász, hozzáadom az összedarabolt paradicsomot  és rászórom az 1 teáskanál lisztet is, amitől sűrűbb lesz. Az ízek  összefőzése után ráöntöm a tejfölt és összefőzöm még azzal is. Én házi tejfölt használtam, abból 4 nagy evőkanállal tettem bele, de tetszés szerint adagolható, mint ahogy a köret is lehet változó. Én is készítettem már párolt rizzsel is, de a család a spagettivel jobban szereti. Tudom ajánlani, mert hamar elkészül, a friss paradicsom helyett lehet konzerves egész paradicsomot is használni, sőt csináltam már paradicsom nélkül is, hisz a paradicsom savanykás ízhatását a tejföl megadja, és ha csípős kolbásszal készítjük, különösen jó. Ebből a mennyiségből 4 normál adag készült. 

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top