Elzászi almatorta

2009. 06. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretném megosztani veletek ezt a finom torta receptet.

Hozzávalók: 12 dkg margarin, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 25 dkg liszt,1 dl fehérbor, 1 kg alma, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2 dl tejföl, 10 dkg cukor.

 

A vajat habosra keverjük 1 kanál cukorral, hozzáadjuk a sót majd a lisztet és a borral tésztává gyúrjuk. Fél órán keresztül pihentetjük. Egy kerek tortaforma alját és széleit kibéleljük a tésztával. Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk és szorosan egymás mellé helyezzük a tésztán, meghintjük 5 dkg cukorral. Előmelegített sütőben (180 fok) 25  percig sütjük.

Míg sül a tészta, a 2 tojássárgáját elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, s végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Az almára öntjük  és további 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Horváth Ircsinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top