Ember, ló és művészet elválaszthatatlanok?

2010. 07. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A lovas színház egy olyan egyedülálló művészeti szemléletmódot képvisel, mely azt hivatott bebizonyítani, hogy ember, ló és művészet elválaszthatatlan egységet képeznek. Komáromban üzemel nem csak Magyarország, de Európa egyetlen Lovas Színháza, ahol évről évre hatalmas és különleges élményt osztanak meg a nagyérdeművel.

A márciusban  ötödik évfordulóját ünneplő Lovas Színház már számtalan előadáson van túl, és aki látott akár egy ilyen darabot is, a bűvkörébe került. A ló és ember közti harmónia tisztán érzékelhető, az előadások pedig kétségkívül hatalmas hatással vannak az emberekre. Visszarepítik a nézőt abba a korba, ahol ló és ember elválaszthatatlanok voltak és a hazafias szeretet, az őserő működése aktívan lüktetett mindenkiben.

A művek főleg zárt lovardában kerülnek bemutatásra, július 16-án és 17-én azonban kivételesen szabadtéri előadáson vehetnek részt az érdeklődők, ugyanis ekkor kerül műsorra a Trója világpremierje. 

Aki ebben az időpontban nem tud elmenni Komáromba és bepillantást nyerni ebbe a csodálatos világba, ne keseredjen el. Idén még bemutatásra kerülnek az István a király, a Drakula, a Marica grófnő című darabok is, decemberben pedig Mikulás Lovas-gálával ajándékozza meg a társulat a felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Bővebb információt a Magyar Lovas Színházról, az előadásokról, a társulatról és a jegyárakról ITT kaphatnak az érdeklődők.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top