Emeletes élvezet (sütés nélkül)

2009. 11. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1. réteg 25 dkg darált háztartási keksz 5 dkg Ráma margarin 5 dkg porcukor kevés tej

2. réteg 20 dkg túró porcukor 2 dl tejszín 1 cs. vaníliás cukor

3. réteg 2 cs. Aranka vaníliás krémpor 5 dl tej 1 cs. vaníliás cukor

4. réteg 2 dl tejszín 1 vanília

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe  egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A tejszínt felverem a vaníliával és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top