Hozzávalók: 1. réteg 25 dkg darált háztartási keksz 5 dkg Ráma margarin 5 dkg porcukor kevés tej
2. réteg 20 dkg túró porcukor 2 dl tejszín 1 cs. vaníliás cukor
3. réteg 2 cs. Aranka vaníliás krémpor 5 dl tej 1 cs. vaníliás cukor
4. réteg 2 dl tejszín 1 vanília
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a vaníliával és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.