Farmermánia

2009. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A munkásruhából lett blue jeans megjelenése óta óriási népszerűségre tett szert. Manapság már az átlagember és a felső tízezer ruhatárának egyaránt alapdarabja. Farmere válogatja, hogy éppen melyikbe bújunk bele. Továbbra is igen trendi a koptatott, de ha egy kis vagányságra vágyunk, válasszunk inkább egy hajszálcsíkos darabot. Ami a szabást illeti, a csípőfazonú, csőszárú tuti befutó. A pálmát azonban a ’70-es éveket idéző, retró modell viszi a maga élére vasalt, egyenletesen bő szárú mivoltával.

Ma már bárhová felvehetjük a farmert: iskolába, munkahelyre, szabadidős programokhoz. Öltözékünket blézerrel varázsolhatjuk elegánssá. Ha hódítani szeretnénk, válasszunk egy szexis, szűk fazont, máskor egy lezser is megteszi – a farmer ugyanis örök darab. A luxusfarmereket drágakövekkel teszik ellenállhatatlanná: Gucci, Cavalli vagy Christian Lacroix exkluzív nadrágjai mind kivitelezésükben, mind pedig áraikban prémium árkategóriásak. A színes farmernadrágok azonban mindenki számára elérhetőek, és a belőlük készült kiegészítőkhöz – például papucs, fejkendő, táska – hasonlóan igen népszerűek.

Annak ellenére, hogy a farmer mindenkinek jól áll, nem árt odafigyelnünk a szabásra. Íme néhány tuti divat tipp négy problémás alakra, hogy igazi farmer-ladyk lehessünk:

A-típus – rövid lábak: Az apró, filigrán lányok könnyen találnak magukra farmert, de a fazonra nem árt ügyelniük. A ceruzafarmer kiemeli a formás lábakat, az enyhén trapézszárú fazon pedig optikailag hosszabbítja őket. Az osztatlan siker elérése érdekében húzzunk hajszálcsíkos farmert és tűsarkút. E típus ismert képviselője Eva Longoria.

B-típus – lapos popsi: Ebben az esetben a hangsúly a hátsó fertályon és a megfelelő szabásvonalon van. Ügyeljünk arra, hogy a farzsebek pontosan a popsira kerüljenek, ne csússzanak le a combtőre! Jó választás lehet egy olyan farmer, melynek farzsebei aranyszínű cérnával hímzettek – ezek ugyanis optikailag nagyítják a kis feneket, az egyenes szabásvonal pedig hangsúlyozza a hosszú lábakat. E fazon híres képviselője Mischa Barton.
C-típus – vastag combok: A divattanácsadók szerint a széles derékpánt és a sötét szín a tökéletes megoldás. A fazon ismert képviselője, Beyoncé azonban e tanácsok egyikét sem fogadta meg, hiszen szinte állandóan extra csípőfazonú cigifarmert visel – holott egy sötétkék, bővebb szárú modell slankítaná kerekded alakját. A magas sarkú azonban nála is kötelező. Ha ilyen alakkal áldott meg minket a sors, kombináljuk a farmert tunikával, amely ápol, eltakar és még trendi is!
D-típus – latin fenék: A ringó csípőt egy finomalt megemelt derékrésszel és kevésbé hangsúlyos zsebekkel korrigálhatjuk. A cigifarmer ebben az esetben tilos, mert teltebbnek láttatja a csípőt, mint amilyen az valójában. E típust Jennifer Lopez képviseli, aki igen ritkán húz farmert – akkor is saját, zseb nélküli modelljeibe bújik, melyek előnyösen formálják a csípőt és a feneket.
Ha az eddig felsoroltak közül egyik probléma sem igaz ránk, azon szerencsések közé tartozunk, akik szinte minden fazont kipróbálhatnak. Persze minden testformának meg van a legelőnyösebb darabja, és egy rosszul szabott naci - látszatra ugyan -, de elronthatja az alakunkat.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top