Fokhagymás ricottával töltött kifli

2009. 09. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 0,5 kg liszt 3 dl tej 2,5 dkg élesztő 2 dkg cukor 1 teáskanál só 5 dkg olvasztott vaj 1 tojás sárgája a kenéshez kevés reszelt sajt a tetejére (elhagyható)   Töltelék: 25 dkg ricotta sajt 4 tojás 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint     A tejet meglangyosítom, elkeverem benne a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és langyos helyen felfuttatom. A vajat megolvasztom. A lisztet kelesztőtálba teszem, összekavarom a sóval, és mélyedést készítek a közepébe. Ide öntöm a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat, majd összegyúrom a tésztát s jól kidolgozom. Mikor elvált az edény falától, akkor letakarom, langyon helyen kelesztem 1 órát.   Míg a tészta kel, összeállítom a tölteléket. A ricottát elkeverem a sóval, zúzott fokhagymával és a 4 tojással. Ha a ricottának leve van, azt nem használjuk, fel, le kell róla önteni.   Mikor megkelt a tészta, 5 részre osztom, és a cipócskákból kerek kb.2 mm vastag lapot nyújtok. Ezt a kerek lapot kettévágom, és a félkör széleit behajtom. Rákenem a krémet, összetekerem, és a tepsibe rakom. A kifliket még 20 percig kelesztem, majd megkenem a tojássárgájával, és szórok rá kevés reszelt sajtot.   190 fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sül. Remek vacsora, vagy másnap reggeli, tízórai.

Köszönjük szépen Takácsné Németi Olgának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top