Forró almás táska

2009. 06. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mivel nagyon szeretek sütni és a kedves párom is édes szájú, így mindig kipróbálok valami újat! Íme egy recept, amit kipróbáltam, és ami nagyon finom!

Hozzávalók: 1/2 kg leveles tészta, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj.

 

Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, az egyik felüket néhány helyen bevagdossuk.

Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, és ráöntjük az almalével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk. Kívülről is megkenjük tojással, előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Ollósi Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top