Gigi nem érez semmit, Jerzy kiborult

2011. 02. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hogy az élet vagy a szerkesztők írják a forgatókönyvet, az talán sosem fog kiderülni, de egy biztos, a csatorna még a legunalmasabb napokon is igyekszik a maximumot kihozni az összevágott anyagból.

A műsor ellaposodásán sajnos nem sokat segítenek a napról napra ismétlődő feladatok. Mi például nem nagyon értjük, hogy milyen megfontolásból öltöztetik és sminkelik a fiúkat hétről hétre lánynak, de biztos van ennek is valami pszichológiai oka. Aki érti, magyarázza el bátran hozzászólásban. Mindenesetre nem tudtuk a párhuzamot nem észrevenni: Jerzy tegnap kitört. Nem érzi magát férfinek. Hát nem csodáljuk. Nehéz is lehet, ha egész nap magas sarkúban, kis feketében és pirosra festett szájjal kell flangálnia…

Komolytalanságot félretéve: nem illik az ilyesmit elviccelni, Jerzy rosszul van. Mit rosszul? Cefetül! Effektíve, ahogy mondani szokta… A nagy kiborulás pillanata pedig tegnap jött el a hányattatott sorsú srác életében. Minden annak a fránya igazmondó hintának köszönhető, régóta mondom, hogy ki kellene már hajítani. Persze műsorszerkesztés szempontjából praktikus. Ha semmi sem történik, csak be kell a szegény lakókat ültetni oda, mintha nem lenne elég bajuk amúgy is. Mondjuk az is érdekes, hogy ők miért veszik ennyire komolyan ezt a hintát.

A lényeg, hogy mivel láthatóan még az előre lejátszott kiválasztás sem tudta kellően felborzolni a kedélyeket, a villa pedig szép lassan posványos állóvíz lesz, a lakóknak megint igazat kellett mondani. Gigi pedig mondta is. Nem szerelmes. Nem tudja, mit érez. Leginkább semmit. Persze aki követi a műsort, az tudja ezt már hetek óta. Nem kell hozzá szakértőnek lenni. Hetek óta kínlódnak a fiatalok, erőlködnek egymással, kényszeredetten összebújnak, simogatják egymást, egy ágyban alszanak, de nem együtt. Jól mondja Gigi: mint két tisztességben és szeretetben megöregedett ember, akik elvannak, mint a befőtt, többet már nem is várnak az élettől. Gigi őszinte.

Napok óta sír, megviseli, hogy büntetése miatt testvérével sem beszélhet, úgyhogy nem tart bent semmit. Nagy nyilvánosan ennél jobban nem alázza meg Jerzyt – aki persze bólogat, hogy igen, ő is ezt érzi -, de később a riportszobában azért elmondja, hogy nem tud férfiként tekinteni rá. Hogy inkább látja a férfit testvérében, mint villabeli párjában. Csak egy ország hallja. A lány csak várja, várja, hogy megdobbanjon a szíve, de nem történik semmi. Pedig - nagy éles látásra vall ez - szerinte ettől valami a valami.  Jerzy is érzi, hogy valami nincs rendben, szexelne is már, nem is akarja elveszteni a lányt, de hát ezt így nem lehet. Sokat gondolkodik rajta, hogy mi lesz kint, hogy tényleg Gigi-e a nekivaló. Nem tudja, kivan teljesen. Az is lehet, hogy valami hülyeséget fog csinálni, de azt azért ő sem akarja. Sír. A szerelem nehéz ügy. Pláne, ha nincs.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top