Tavaszi varázslat

2011. 02. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

December behavazott minket, a január fogcsikorgató hideggel folytatta, de már magunk mögött tudhatjuk ezeket a hónapokat és a február beköszöntével a kikelet is játszadozni kezdett velünk, megenyhítve a fagyot, napfénnyel vidítva fel minket.

Habár tudjuk, még nincs vége a télnek, jöhet még zimankó, érezzük, hamarosan itt a tavasz, mikor végre ismét beakaszthatjuk a szekrénybe a nagykabátot. Az enyhébb, langyosabb idő pedig magával hozza a madárcsicsergést és a természet újraéledését, mikor minden virágba borul. Alig várjuk, hogy ez így legyen, és mintegy csalogatásként igyekszünk minél hamarabb behozni életünkbe, otthonunkba a tavasz üdeségét. Tegyük ezt elbűvölően illatozó jácinttal!

Szerencsére ez, a mediterráneum keleti vidékeiről származó növény nemcsak a kertben, a szabad ég alatt érzi magát jól, hanem a lakásban is. Ősszel elültetve már jóval a tél vége előtt élvezhetjük, amint az illata belengi otthonunkat. Ám, ha nem voltunk ilyen előrelátóak, akkor se kell lemondanunk erről az élményről, hiszen manapság egy jobb virágüzletben akár karácsonykor is vásárolhatunk virágzó jácintot, nemhogy most, a tavasz beköszönte előtt.

Ráadásul ez az egyes kultúrákban az újjászületés szimbólumaként tisztelt virág nemcsak az illatával bűvöl el minket. Csodás dísze lehet otthonunknak is. Tehetjük az ablakpárkányba, a dohányzóasztal közepére, fonott kaspóba, kosárkába, de úgy is jól mutathat, ha például egy régi teáskancsót fogunk be cserépnek/kaspónak. Ám hajtatócsészében is nagyon elegáns, szép dísz lehet, ebben az esetben viszont ügyelni kell rá, hogy a hagymája ne legyen vízben, különben elrohad.

Ha több cseréppel is vásárolunk, akkor megtehetjük, hogy egy színből állítunk össze egy kompozíciót, de akár több színt is párosíthatunk, például rózsaszínt violával.

Amennyiben pedig a feng shui se áll tőlünk távol, akkor szerelmi életünk felpezsdítésére is használhatjuk, akár még csak keressük az igazit, akár van már párunk. A lakás (szoba) szerelem területére helyezve serkenti a romantikus energiákat, a kapcsolatban élők közti köteléket harmonizálja, a szingli létből kilépni kívánóknak pedig segít bevonzani a hőn áhított társat.

Amikor pedig elvirágzik, hagymái kiültethetők a kertbe, vagy még a tavasz folyamán, vagy ősszel, de az utóbbi esetben gondoskodnunk kell róla, hogy a földbe kerüléséig hűvös, jól szellőző helyen tároljuk azokat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top