Gyümölcsös krémkehely

2010. 06. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Először elkészítjük a tejfölös piskótát a következőképpen:

Hozzávalók:

3 egész tojás 3 dl tejföl 25 dkg barna cukor 30 dkg liszt 1 cs. sütőpor 1 ek. citromlé

A cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet. A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáöntjük a többihez, szép simára kikeverjük.  Egy kb. 25*35-ös tepsiben két vékony lapot sütünk belőle.

A két piskótalapot barackdzsemmel összeragasztjuk és a tetejét is vékonyan megkenjük a dzsemmel.

A krém készítése:

Hozzávalók:

3 egész tojás 5 ek. cukor 5 ek. liszt 2 cs. vanillincukor 0.5 l tej 2 dl tejszín

2 ek. cukrot és 3 tojást habosra keverünk és fokozatosan hozzáöntjük a lisztet és egy kis tejet, majd ezt simára kikeverjük. A maradék tejet, cukrot és vanillincukrot együtt felforraljuk, utána hozzáöntjük a már előre összekevert tojást és lisztet, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Miután kihűlt, hozzáöntjük a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótából evőkanál nagyságú galuskákat szaggatunk és a kelyhekbe tesszük, erre epret teszünk, majd a krémet, végül eperrel díszítjük. Kb. 10 db kehelybe elegendő.

Nagyszerű desszert, a családomnál bevált. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Balog Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top