Először elkészítjük a tejfölös piskótát a következőképpen:
Hozzávalók:
3 egész tojás 3 dl tejföl 25 dkg barna cukor 30 dkg liszt 1 cs. sütőpor 1 ek. citromlé
A cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet. A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáöntjük a többihez, szép simára kikeverjük. Egy kb. 25*35-ös tepsiben két vékony lapot sütünk belőle.
A két piskótalapot barackdzsemmel összeragasztjuk és a tetejét is vékonyan megkenjük a dzsemmel.
A krém készítése:
Hozzávalók:
3 egész tojás 5 ek. cukor 5 ek. liszt 2 cs. vanillincukor 0.5 l tej 2 dl tejszín
2 ek. cukrot és 3 tojást habosra keverünk és fokozatosan hozzáöntjük a lisztet és egy kis tejet, majd ezt simára kikeverjük. A maradék tejet, cukrot és vanillincukrot együtt felforraljuk, utána hozzáöntjük a már előre összekevert tojást és lisztet, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Miután kihűlt, hozzáöntjük a kemény habbá vert tejszínt.
A piskótából evőkanál nagyságú galuskákat szaggatunk és a kelyhekbe tesszük, erre epret teszünk, majd a krémet, végül eperrel díszítjük. Kb. 10 db kehelybe elegendő.
Nagyszerű desszert, a családomnál bevált. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Balog Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.