Habos-krémes

2010. 02. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztájához: 7 tojás /fehérjét kiverjük habnak/ 1 sütőpor 12 ek. porcukor 8 ek. rétesliszt 4 ek. kakaó 4 ek. víz

A hozzávalókból barna piskótát sütünk, a szokásos módon!

Hozzávalók a krémhez: 4 tojássárgája, 2dl tej, 2 ek. rétesliszt, 1cs. vanília cukor.

Ezeket állandó keveréssel összefőzzük, és hagyjuk teljesen hidegre kihűlni! Ezalatt kiverünk 20dkg margarint, 15dkg cukorral, majd a kihűlt pépet is hozzákeverjük. Rákenjük a kihűlt piskótatésztára. Habja: A 4 tojásfehérjéből 20dkg kr. cukorral gőz fölött kemény habot verünk. Addig kell verni /robottal/, míg nyúlós nem lesz a hab / akkor főtt, kb.5 perc/. Most a habot is rákenjük a tepsiben lévő krémes tésztára, szépen elsímítjuk, és máris hidegre tesszük, hogy meg ne olvadjon a krém alatta. Ha kihűlt és megdermedt, megszórjuk reszelt csokival, és fogyasztás előtt kockákra szeljük. Akkor jó, ha kemény a krémje, és nem folyik le.
Köszönjük szépen Benedik Katinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top