Kisebb vita alakult ki nemrég egy orosz hússaláta recept körül.
Hogy eloszlassam, ezért megírom az igazi orosz-hússaláta (Venesz József-Turós Emil: Egységes vendéglátó receptkönyv és konyhatechnológia) "tankönyvi" receptjét, háziasszony „nyelvre" lefordítva. Remélem tetszeni fog és elkészítitek.
EREDETI Orosz hússaláta
Hozzávalók (4-6 személyre):
40 dkg sült vagy főtt hús (bármilyen maradék használható)
30 dkg főtt burgonya
30 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
3 kemény tojás
tartármártás
főtt, füstölt nyelv (marhát ír a recept, de az drága, jó a sertés is)
mustár
citrom
őrölt bors
só, petrezselyem
A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartármártással. A tetejére szórj metéltre vágott füstölt nyelvet. Ha kész, 1-2 órányit hűtőben érleld. Petrezselyemmel díszítve tálald.
Köszönjük szépen Hoffmann Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu
e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat
hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti,
saját receptekért.