Orosz hússaláta

2010. 02. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kisebb vita alakult ki nemrég egy orosz hússaláta recept körül. Hogy eloszlassam, ezért megírom az igazi orosz-hússaláta (Venesz József-Turós Emil: Egységes vendéglátó receptkönyv és konyhatechnológia) "tankönyvi" receptjét, háziasszony „nyelvre" lefordítva. Remélem tetszeni fog és elkészítitek. EREDETI Orosz hússaláta Hozzávalók (4-6 személyre): 40 dkg sült vagy főtt hús (bármilyen maradék használható) 30 dkg főtt burgonya 30 dkg alma 20 dkg ecetes uborka 3 kemény tojás tartármártás főtt, füstölt nyelv (marhát ír a recept, de az drága, jó a sertés is) mustár citrom őrölt bors só, petrezselyem A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartármártással. A tetejére szórj metéltre vágott füstölt nyelvet. Ha kész, 1-2 órányit hűtőben érleld. Petrezselyemmel díszítve tálald.
Köszönjük szépen Hoffmann Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top