Hajhullás elleni harc

2009. 02. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hajkoronánk hűen tükrözi életünket és lelki állapotunkat. Ha lelkünk egészséges hajunk fénylő és csillogó. Ám ha nincs minden rendben „odabent”  hajunk a fizikai világban megtestesíti a problémákat. A stresszes életvitel és túlterhelt psziché bizony hajunk dússágán is meglátszódik. Különösképpen igaz ez ősszel és télen, mert ebben az időben még a időjárás okozta lehangoltság is nagy mértékben hozzájárul a rossz közérzethez. Naponta ötven - száz elvesztett hajszál még normálisnak számít, ám az ezen túliak, illetve a csomókban hulló haj már aggodalomra adhat okot. Nem mindegy azonban az sem, hogy milyen színű a hajunk. A szőke hajszín a leggazdagabb, mintegy 140 000 hajszállal. Ezt követi a barna haj, kb. 100 000-rel. A legkevesebb hajszála a vörös hajúaknak van, kb. 90 000. A fejbőr ideális állapotban ásványi-anyagokban gazdag. Ez a gazdag közeg a hajhagymáknak a legfontosabb. A savas közeg káros hatással lehet rájuk, ezért mindenek előtt a ezt közeget előidéző káros anyagokat kell kivonnunk a szervezetünkből. Nélkülöznünk kell például az édességet, kávét, fekete teát, a dohányzást, a savas ásványvizeket és üdítőket.

Kerülnünk kell a túlzott húsfogyasztást (leginkább a sertéshúst), a chipseket, az olajban és zsírban sült ételeket, felvágottakat, félkész ételeket, fehérlisztet.

Óvakodjunk a stresszes és problémás életviteltől. Próbáljuk inkább  beépíteni a lúgos termékeket táplálkozásunkba.  Ilyenek például a zöldség és gyümölcsfélék, zöldteák, gyógyteák, hántolatlan rizs, teljes kiőrlésű gabonák, tejtermékek. Vitaminok formájában pedig vigyünk be szervezetünkbe kalciumot, magnéziumot és foszfort. Ne essünk azonban kétségbe ha néhány nap alatt nem nő oroszlánokat megszégyenítő „szőrzet” a fejünkre! A több éves rossz táplálkozás okozta problémákat ugyanis nem lehet egyik pillanatról a másikra  kiirtani magunkból. A teljes regenerálódáshoz kb. fél év szükséges. Ha mindezek betartottuk már hódíthatunk is dús és egészséges hajkoronánkkal.

 

Kapcsolódó anyagok: 

$$2596$$

$$2591$$

$$170$$

$$190$$

$$1801$

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top