Hamis francia krémes

2011. 07. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Krémhez:

3 csomag vaníliás puding

1 l tej

3-4 ek cukor

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

500 ml tejszínhab

3-4 ek porcukor

1 csomag vajas keksz 

Csokimázhoz:

3-4 ek kakaópor

3-4 ek cukor

kevés víz (ezt felforralni)

végül a 4-5 dkg margarint hozzákeverni, hogy fényes legyen

 

Elkészítés:

Tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral. A margarint kikeverjük a porcukorral és ha kihűlt a puding, a két krémet összekeverjük. Ezután jön a rétegezés: kirakunk egy közepes tepsit (kb. 30 x 25 cm) egy sor keksszel szorosan, erre jön a krém, majd megint egy sor keksz, azután a felvert tejszínhab. Utána ismét egy sor keksz és a tetejére a csokimáz. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd szeletelhető!     



Szerző

donna.hu



Scroll to Top