Hamis máglyarakás

2009. 05. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 10 db közepes alma, 6 db tojás, 10 dkg durvára tört háztartási keksz, 1 evőkanálnyi margarin, 1 evőkanál citromlé, ízlés szerint cukor, fahéj, vaníliacukor.

Az almákat meghámozzuk és kockára vágva félpuhára pároljuk a margarinnal, a citromlével, a cukorral, a vaníliacukorral és a fahéjjal. A 6 tojást szétválasztva kikeverjük cukorral. A lecsöpögtetett almához hozzákeverjük a durvára tört kekszet és a tojássárgáját. Közepes méretű, kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe egyengetjük.

A tetejére kenjük a felvert cukros tojásfehérjét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig szép pirosra sütjük. Kihűlve szeletelhető. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Filepné Riczu Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top