Hamis túrógombóc

2008. 04. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A 4 pohár kefírt és másfél evőkanál folyékony édesítőszert egy lábasba teszünk és felforraljuk. Ha felforrt apránként hozzáadjuk a darát, de úgy hogy közben lendületesen keverjük a kefírt, mert azt mondják máskülönben csomós lesz (nekem még nem lett az sosem, így nincs személyes tapasztalat csak mindenhol ezt olvastam). Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. (A tejbegríznél kicsit keményebb állagot kell elérnünk, hogy tudjuk formázni.)

Ezután kihűtjük amennyire csak lehet. Ha langyoska, akkor vízes kézzel szilványi gombócokat formálunk belőle, majd pirított zsemlemorzsába (kevés olajon tulajdonképpen kicsit megkapatunk normál mennyiségű zsemlemorzsát) forgatjuk. Öntetnek én a hagyományos cukros tejföl helyett 1 teáskanál édesítőszert adok egy natúr joghurthoz és ezzel öntöm le a gombócokat.

Kapcsolódó fórum:

$$f1646$$

$$f26$$

$$f864$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top