Hozzávalók:
½ kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 darab paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
3 evőkanál ketchup
1 kávéskanál mustár
3 db csemegeuborka
Fűszerek: fokhagymasó, bazsalikom, majoránna, oregánó, metélőhagyma, fűszerpaprika, só, fehérbors
1 csomag spagetti
Elkészítés:A vöröshagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, felhevített olívaolajon üvegesre sütöm. A paradicsomot meghámozom, szintén apró kockákra vágom, majd hozzáteszem a hagymához. Néhány perc alatt a paradicsom leve elpárolog, közben hozzáadom a fűszereket. Lassú tűzön hagyom kicsit összeérni az ízeket, majd beleteszem a darált húst, és megbolondítom egy kevés mustárral és ketchuppal. Jól összekavarom, végül felöntöm kevés vízzel. Amikor megfőtt a hús, és a felesleges vizet is elfőztük, sűrű ragut kapunk végeredményül. Ehhez hozzáadjuk a felcsíkozott csemege uborkát, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
Spagetti tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!