Házi bolognai hentes módra

2010. 09. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

½ kg darált sertéshús

1 fej vöröshagyma

1 darab paradicsom (vagy sűrített paradicsom)

3 evőkanál ketchup

1 kávéskanál mustár

3 db csemegeuborka

Fűszerek: fokhagymasó, bazsalikom, majoránna, oregánó, metélőhagyma, fűszerpaprika, só, fehérbors

1 csomag spagetti

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, felhevített olívaolajon üvegesre sütöm. A paradicsomot meghámozom, szintén apró kockákra vágom, majd hozzáteszem a hagymához. Néhány perc alatt a paradicsom leve elpárolog, közben hozzáadom a fűszereket. Lassú tűzön hagyom kicsit összeérni az ízeket, majd beleteszem a darált húst, és megbolondítom egy kevés mustárral és ketchuppal. Jól összekavarom, végül felöntöm kevés vízzel. Amikor megfőtt a hús, és a felesleges vizet is elfőztük, sűrű ragut kapunk végeredményül. Ehhez hozzáadjuk a felcsíkozott csemege uborkát, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.

Spagetti tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top