Házi kozmetika

2008. 03. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gondoljunk Kleopátrára. Nekünk nőknek nem csak rangja jut eszünkbe, hanem például az is, hogy tejben fürösztötték szolgái, vagy hogy erőteljes, de mégis gyönyörű sminkben pompázott. Vagy gondoljunk a XVIII. századi feltornyozott parókákra, amelyeknek alapvető kellékei voltak a hófehérre festett bőr és vörös ajak. A nők mindig is használták manipulatív eszközeiket, vagyis a szépítő szereket. Ezekben az időkben még nem léteztek a futószalagon ezerszámra gyártott legújabb innovációs krémek.

Akkor ők hogyan ápolták bőrüket? Bizony, csakis és kizárólag természetes alapanyagok egyvelegével. Az akkori arcpakolás például a következőképpen nézett ki: este, lefekvés előtt a cár felesége frissen levágott borjúhúspakolást tett magára. A reggeli pakolás pedig az este leölt borjú felmelegített vérét jelentette. Kinek a pap, kinek a papné.

Nőiességünk segédeszközeinek száma manapság már több milliárdra tehető, beleértve az összes kozmetikai termék fajtáját és típusát tekintve. Ezek azonban tényleg jót tesznek bőrünknek? Íme néhány tipp, az otthon előállítható, pénztárcakímélő módszerekből:

Isteni rózsás maszk a fáradtság ellen

Kutyuljunk össze egy tálban 2 dl joghurtot, 6 friss vörös rózsa sziromlevelét és 2 ek hintőport. Az így kapott pompás illatú krémet kenjük fel megtisztított arcbőrünkre, majd hagyjuk rajta 10 percig. Nem kell megijedni, ha enyhe bizsergést érzel a krém alatt, ez csak a rózsaszirmok jótékony hatása. Fontos, hogy a szem környékére ne kerüljön a maszkból! Végül alaposan mossuk le.

Avokádós banyamaszk kiszáradt arcunkra

Lecitin-, A- és B-vitamin tartalma miatt az avokádó kiváló zsírsavpótló lehet. Ehhez vájjuk ki a gyümölcs húsát, törjük össze, keverjünk hozzá egy tojássárgáját, majd adjunk hozzá kevés citromlevet. A kutyulékot hagyd fent 15-20 percig, utána mosd le meleg vízzel.

Szemünk fényének megőrzése

Szempillaspirál, szemhéjtus vagy szemceruza, szemfesték és alapozó púder. Ezek nap, mint nap próbára teszik szemünk teherbíró-képességét. Így nem árt néha kitisztítanunk, felfrissítenünk lelkünk tükrét. Kavargassunk el kb. két csésze meleg vízben egy ek sót, s miután lehűlt, a belemártott vattapamacsokkal rendbe tehetjük szemünket kívül-belül, mivel egyáltalán nem csíp.

Csábos, puha ajkak

Kiszáradt ajkunkra kiváló gyógyír a vaj, a növényi olajok vagy a higított méz. Lefekvés előtt 1 dkg kakaóvajba tegyünk pár csepp mézet s kenjük be vele szánkat. Lenyalni nem ér!

Bőrradír (nem csak arcra)

1 ek tengeri só és 3 ek olívaolaj. Ennyi az egész. Meleg fürdő és puha törölköző után masszírozzuk át testünket a csodás készítménnyel, majd öblítsük le magunkat szintén meleg vízzel. (Érdemes kádban mívelni!)

Kapcsolódó anyagok:

$$190$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top