Hogyan alakulnak ősszel a pénzügyeink?

2010. 09. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2010. augusztus 23-án reggel a Nap belépett a Szűz jegyébe. Azóta elkezdődött az aratás, a betakarítás, a beiskolázás ideje. Átvitt és köznapi értelemben is át kellene tekintenünk saját gazdaságunkat.



2010. augusztus 23-án reggel a Nap belépett a Szűz jegyébe. Azóta elkezdődött az aratás, a betakarítás, a beiskolázás ideje. Átvitt és köznapi értelemben is át kellene tekintenünk saját gazdaságunkat vagy gazdagságunkat.














 



Hogyan állunk anyagilag a következő időszakban?



Egy adott élethelyzetben lévő embernek fel kellene ismernie azokat az eszközöket, amelyek számára a legmegfelelőbbek, adott esetben fel kell ismernie, hogy bizonyos eszközök megszerzése számára kötelező, ugyanakkor érzékelnie kell azt is, hogy életünk végső célja nem az eszközeinkkel való azonosulás, hanem ellenkezőleg, az eszközök – mármint a pénz – helyes használata.



Diogenészt felkereste egyszer egy ifjú, és elmondta, hogy végtelenül szomorú és elkeseredett, mert neki sok pénzre lenne szüksége, nagy gazdagságra vágyik, de sajnos nincs pénze. Ezen könnyű segíteni, mondta a bölcs, vágd le a bal karodat, és adok érte száz drahmát. Az ifjú elgondolkodott, majd azt válaszolta, hogy talán a bal karját mégsem adná oda száz drahmáért. Akkor vágjuk le a jobb karodat, és ötszáz drahmát adok érte, mondta a bölcs. Az ifjú ebbe az alkuba sem ment bele. A bölcs akkor az egyik szemét kérte újabb összegért, majd a másikat, a fiatalember azonban nem állt kötélnek. Végigmentek az összes testi szerven, de üzlet egyikből sem lett. A végén Diogenész összeadta a meg nem kapott drahmákat, amiből akkora vagyon jött ki, amiből több ember egész életén át dúskálva élhetne. Látod, ilyen gazdag vagy, mondta a bölcs, és útjára engedte az ifjút.



Buddha dúsgazdag ember volt, mégis életének fordulópontján megvált mindenétől, amit birtokolt. Assziszi Szent Ferenc, a gazdag posztókereskedő fia megtagadta apja gazdagságát és üzletének folytatását. Olyannyira, hogy amikor a piacon, a város szeme láttára az apja elkapta fia grabancát és számon kérte cselekedeteit, hivatkozva arra, hogy ez a ruha is tőle van, a fiú kibújt az apjától kapott ruhából és mezítelenül távozott, mindenéről lemondva.



Kos



Azonnal szereted látni munkád eredményét, nem érsz rá várni. Gyorsan szeretnél előrejutni, pénzt keresni. Szerencséd van, a Jupiter a Kos jegyében áll, így életed úgy alakul, hogy részt vehetsz az üzleti életben. Elsősorban vállalkozó kedved érvényesül ebben az időszakban. Merészséged és bátorságod  pénzt fog hozni.



Az év 9. havában jobban nézd meg, mennyit költesz, és mire adod ki a pénzed. A Hold kellemetlen kapcsolatban van pénzügyi téren a Neptunnal, könnyen becsaphatnak. Ha műszaki cikkeket vennél, az üzletben próbáld ki, mert könnyen lehet hibás a termék. Ha reklamálnál, az ellenértékét esetleg nem is kapod meg. Ebben a hónapban ne fizess előre bankkártyával. Hajlamos leszel arra is, hogy érzelmi alapon dönts, és nem aszerint, hogy mire van szükséged. Ne ragaszkodj olyasmihez, amihez nem kellene.



2010. októberében szinte semmit sem kell tenned, mégis sok pénzt kereshetnél. Ha hitelt szeretnél felvenni, most kellene intézned. Novemberben már nehezebben megy minden. Problémáid lehetnek a közösen kezelt pénzekkel. Hajlamosabb leszel a pazarlásra. Most eszedbe sem juthat kölcsönért folyamodni, sem bankhoz, sem magánszemélyhez.



Bika



Nagyon szereted a pénzt, és mindent, amit ezen lehet venni. Szeretsz belőle sokat gyűjteni, számolgatni, állandóan, kitartóan, és szereted, hogy csak a tied. Te ezt természetesnek is tarthatod, hiszen a Bika jegyét az asztrológusok mindig is az anyagi javakhoz társították. Az érzelmeid is ehhez kötődnek, szereted a drága ajándékokat, és ilyenekkel leped meg a szeretteidet is. Szeretetből is halálra tudod magad dolgozni, de ennek meg is van az eredménye.  A biztonságod megtartásáért is képes vagy sokat dolgozni.



2010. 9. havában: a Vénusz kellemes kapcsolatban van a Neptunnal. Tárgyalásaid, pénzügyi konzultációid sikereket ígérnek. Bármi jelent értéket a számodra, akár az anyagi javak, akár a szellemiek, most erre kell figyelned. Foglalkozz vele, tűzz ki anyagi célokat, gondolkodj rajtuk, beszélgess róluk.



2010. októberében: a Vénusz a mások által kapott anyagi javak jegyében áll. Ha esetleg maradt volna még olyan tartozásod, ami az elmúlt évekre nyúlik vissza, most lehetőséget kapsz lezárni ezeket; legalábbis a legkisebbeket fizesd ki egyben, így legalább nem kell kamatot fizetned. Ennél jobb a helyzet akkor, ha neked tartoznak, minden esély megvan arra, hogy az illető megadja a tartozását.



Az év utolsó előtti hónapjában: nem lesz okod panaszkodni, a párod is jól keres, és neked is megfelelő a bevételed. A pénzházad uralkodója a nyilvánosság területén arra enged következtetni, hogy munkádat anyagilag is elismerik, számíthatsz jutalomra vagy fizetésemelésre is. Előfordulhat, hogy megtakarításod után a bank nagyobb kamatot fizet, mint remélted.



Ikrek



Ha valaki ügyes, te igazán az vagy. Mindig van valami jó ötleted. Ezért is kerül ki a legtöbb kereskedő az Ikrek jegyűek közül. Megállod a helyed akkor is, ha közvetítő, vagy ha ügynöki munkát vállalsz.  Ha a reklám érdekel jobban, akkor a kereslet-kínálat naprakész ismeretén túl bizonyos pszichológiai ismereteket sem mellőzhetsz.



2010. 9. havában:  Szükséged lesz minden szellemi erőre, az eszedre, az okosságodra, mert az anyagi javak területének uralkodója a Hold, kellemetlen kapcsolatban van a nagy bolygókkal. Most sajnos nem te leszel az üzlet „magaslatán”, de ne problémázz sokat, mert akkor is inkább csak veszítenél.



2010.októberében: A Hold, amely kormányozza anyagi javaidat most jobban áll ebben az időszakban. Lehetséges, hogy munkát, munkahelyet váltasz, de ezzel mindenképpen jobban fogsz járni. A család egyik hölgytagja segíteni fog neked, mindenképpen fogadd el, amit ajánl.



Az utolsó előtti hónapban: A Holdat felkarolja a Szaturnusz. Marad a munkahelyed, vagy olyat munkát találsz, ami stabilabb lesz, mint eddig volt. Lehetséges, hogy túl kimerült vagy már, mégis vigyázz arra, kinek, mit, és főleg hogyan mondasz. Viselkedésed jelentősen befolyásolhatja anyagi helyzetedet is.



Rák



Híres vagy a beosztási képességedről. A legkevesebbet is be tudod osztani. Csak akkor költekezel, esetleg felelőtlenül, ha a családodról van szó, akkor bármire hajlandó vagy. Mindig van valami, amire vágysz. Akár egy fotóalbumra, akár CD-kre, hogy át tudd másolni a családi fotókat az utókor számára.



2010. 9. havában is a Nap uralkodik a pénzügyeid felett.Anyagi javaidat a Nap uralja. A Szaturnusszal áll együtt, így túl sok plusz bevételre nem szabad várod. „Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok”, ezt az elvet kell most szem előtt tartanod.



2010. októberében:Anyagi javaid uralkodója most a Holdtól is szidást kap. Emellett a Szaturnusz többször is dönteni kényszerít, ne habozz, ne gondolkozz sokat egy problémán, hallgass a belsődre, és lépd meg a megfelelő lépéseket.



2010. utolsó előtti hónapjában: A Nap mint a pénzügyeid kormányzója most a Vénusszal találkozott, a kis szerencse bolygójával. Nyugodtan vállalkozhatsz bármire, sikeres lehetsz. Ez a hónap a te életedben a nagy ügyeknek kedvez, remek ötleteid születnek majd.



Oroszlán



Szereted az igényes, a jó minőségű dolgokat. Ha valamit nagyon szeretnél, vagy jobb szó erre, ha valamit nagyon akarsz, azt meg is fogod szerezni magadnak. Előfordulhat, hogy nincs meg erre a megfelelő kereted, akkor hitelre is képes vagy vásárolni. Nem szoktál gyűjtögetni a nehezebb időkre, hiszen a te életedben jóformán nincsenek is nehezebb időszakok. Amit már sikerült megszerezned, ahhoz ragaszkodsz, de mindig van új, amit még nem sikerült megszerezned.  



2010. 9. hónapjában: A te pénzügyeidet a Merkúr igazgatja, most otthon takarítgat a Szűz jegyében, ezért számtalan jó ötleted van, hogyan is kellene pénzt keresni. Sajnos az Uránusz még nem békült ki veled, így zavarokra is készülnöd kell pénzügyekben. Ez nem a te hónapod, többször kell aggódnod, hogy nagyobb összeget kell költened. Most hasznos lenne, ha leckét vennél „kicsinyességből”.



2010. októberében: Pénzügyeid intézője, a Merkúr felvette a harcot az Uránusszal és a Jupiterrel. Nem szabadna visszariadnod a keményebb módszerektől sem. Mutasd meg erődet, nem árt, ha versenytársaid kicsit tartanak tőled. Ha gondolod, finomíts a módszereiden, de nem feltétlenül szükséges.



Az év utolsó előtti hónapjában: A pénzeid uralkodójának, a Merkúrnak még két bolygó segít majd rendbehozni esetleges pénzügyi problémáidat. Mindent el tudsz végezni, amit csak kigondolsz. A megkeresett pénzt már akár luxus dolgokra is költheted.



Szűz



Ha esetleg sokat költenél, akkor is egy idő után meg szoktad kérdezni magadtól, miért is vetted ezt, mit is akartál vele elérni. Általában mindig megfogod a pénzt, és csak valami nagyobb dologért adod ki. Szeretsz vigyázni a pénzedre, de van úgy is, hogy a világ minden pénze kevés lenne egy Szűz jegyében született embernek. Ha úgy döntesz, hogy mégis kockáztatsz, akkor biztosan nyerni is fogsz.  



2010. 9. hónapjában: A te pénzügyeidet is a Vénusz uralja, mint ahogyan a Kos jegyűekét is. A Vénusz most saját jegyében áll, így hatását jobban ki tudja fejteni, miután nagyon beosztó vagy és nagyon takarékos, ez önmagában is meggazdagodást eredményezhetne, de van lehetőséged ennél többet is keresni. Az óriási vagyonszerzés is kizárható, mivel százszor is meggondolod, hogy kockáztass-e vagy sem.



2010.októberében: A Vénusz együtt áll a Marssal, a Skorpió jegyében. Most pénzt csinálhatsz pénzből, nézd meg a bankok aktuális akcióit, és ami tetszik neked, próbáld ki legalább két hónap erejéig. Egyébként is több figyelmet kellene szánnod a pénzügyekre.



Az év utolsó előtti hónapjában:Ebben a hónapban a Vénusz már átvándorolt a Skorpió jegyébe. Komoly esélyed van rendkívüli üzleti ügyletek bonyolítására, amelyben nemcsak hogy ügyes vagy, leleményes, egyben jól ki tudod használnia a legrejtettebb lehetőségeket is.



Mérleg



Egyensúlyérzékedet kitűnően tudod arra használni, hogy megtaláld a középutat a pénzszórás és a zsugoriság között. Tudsz nagyon takarékos lenni, és tudsz nagyon költekezni is, ha úgy gondolod, van miből. Általában tudod, hogy hol van az a bizonyos határ. Csak az olyan munkákat szereted, ahol nem lesz piszkos a kezed, a szó valóságos és átvitt értelmében is. Fontos az is, hogy milyenek a körülmények, milyenek az emberek.



2010. 9. havában: Mint máskor is, a pénzügyeidet a Plútó bolygóhoz soroljuk. A Plútó a Bak jegyében áll. Nagyon alaposan kell hozzáfognod mindenhez, akár munkáról, akár pénzkeresetről van szó. Ügyelned kell a részletekre is. Most nem alkalmas az idő arra, hogy nagyvonalú legyél, ezt csak akkor teheted, ha a bankszámládon elég összeg áll a rendelkezésedre.



2010. októberében: Anyagi javaidat az uralma alatt tartó Plútó ellenkezik a Holddal. A szembenállás mindig a kapcsolatokat hozza reflektorfénybe, azért kell komoly hangsúlyt fektetned a társas tevékenységre, mert igazán akkor érhetsz el komoly eredményeket, ha a kollégáid vagy az üzlettársaid véleményére is hallgatsz.



2010. utolsó előtti hónapjában: A pénzügyeidet uraló bolygót most a Hold és a Vénusz is támogatja. Sokat tehetsz azért, hogy a közelgő karácsonyi ünnepekre legyen elég pénzed ajándékokra, akár luxus cikkekre is.  Anyagi javaid mértékét növelheted most játékok, szituációk, helyzetek, folyamatok, események teremtésével,  kihasználásával.



Skorpió



Képtelen vagy tétlenül ülni, mindig kell csinálnod valamit. A körülötted lévők nem értik, de ebből mindig tudsz pénzt is varázsolni. Ha nagyon akarsz pénzt keresni, hihetetlen önfegyelemre vagy képes. Ha valakiről úgy gondolod, hogy megérdemli, nagylelkű vagy minden jótékonysági munkában, és hajlamos vagy arra is, hogy névtelen felajánlásokat tegyél.



2010. 9. havában: De természetesen máskor is, anyagi javaidat a Jupiter igazgatja, aki jelenleg együtt áll az Uránusszal, és kellemes kapcsolatban áll a Holddal. Nagyon együtt tudsz érezni azokkal, akik ügyes-bajos dolgaikkal keresnek meg téged. Ám próbálj meg saját előmeneteledre is jobban figyelni. Ügyesen tudod egyeztetni elképzeléseidet a valósággal. Ne engedd, hogy kedvedet szegje, ha egy-egy üzlet megszerzése érdekében lépésről lépésre mindent végig kell járni.



2010. októberében: A Jupiter szemben áll a lassan keringő Szaturnusszal. Meg kell próbálnod olyan munkahelyet keresni, ahol önállóan dolgozhatsz. Jól kereshetnél bármilyen közvetítői munkával is, ha olyan embereket mutatnál be egymásnak, akiknek szükségük van egymásra.



2010. utolsó előtti hónapjában: A pénzügyeid kormányzója hátralép a Halak jegyébe. Most kevesebb lesz a problémád a pénzszerzéssel, az emberekhez való kapcsolódással viszont annál több. Bármennyire nem szereted, mégis jobban tennéd, ha elfogadnád mások segítségét is. Így kerülheted el, hogy időnként kockára tegyél mindent, amit megszereztél, összegyűjtöttél, és hogy mindent elölről kelljen kezdened.



Nyilas



Mindig, mindenben az igazságot keresed, és ha megtaláltad, azt azonnal kifejezésre is juttatod. Több lehetőséged is adódik a pénzszerzésre, mint gondolnád. A Nyilas uralkodó bolygója a Jupiter a Kos jegyében áll, számtalan lehetőséget nyújt ez neked. Úgy szűkítheted a választást, hogy írd fel apró papírdarabkákra a lehetőségeidet, tedd bele egy tálba, és becsukott szemmel húzzál belőle egyet. Természetesen ha kell, akár kemény munkával is megszerzed azt a pénzt, amire szükséged van.



2010. 9. havában: Valamint egész életedben a pénzügyeid uralkodó bolygója a Szaturnusz. Ebben az időszakban ő szemben áll a Jupiterrel. A szembenállás fényszöge olyan, mint a libikóka, nálad viszont a pénzszerzés legyen a legfontosabb szempont. Abból indulj ki, hogy kettős képességed van: a szorgalom és a valósághoz kötődés, amit távlatokkal, perspektívával tudsz igazán értékessé tenni.



2010.októberében: A Szaturnusz által hátrányos helyzetbe kerül a Hold. hátrányos helyzetbe hozta a Holdat. Próbáld meg humán területen használni pénzszerző képességedet, tehetségedet, vagy erődet. A szerencse forgandó, mondja a közmondás, de azért te most bízhatsz benne.



2010. utolsó előtti hónapjában: Pénzügyeid rendezője, a Szaturnusz egyedül áll a Mérleg jegyében. Komolyan kell küzdened a mindennapokban, a pénzszerzésben is. Ne mutasd keményebbnek magad, mint amilyen vagy, inkább arra kellene ügyelned, hogy környezetedet is meg tudd győzni a feladatról, és tartani tudd benne a lelket, hogy bíra a tempót.



Bak



Életedet, érzelmeidet, pénzügyeidet szereted magad irányítani, és saját ellenőrzésed alatt tartani. Lépésről lépésre valósítod meg céljaidat, fillérről fillérre halmozod vagyonodat, teremted meg idős korodra anyagi biztonságodat, bár vannak időszakok, amikor te is képes vagy a túlköltekezésre. Ha könnyű munkával keresnéd a pénzedet, és örülnél is ennek, akkor nem is vagy igazi Bak szülött. Talán sohasem lesz belőled önálló vállalkozó, szívesebben maradsz az adminisztratív területen, legyen az állami vagy magánszféra.



2010. 9. havában: Mint mindig, pénzügyeidet az Uránusz kormányozza, aki sajnos haragban van a Plútóval. Nem az lesz a probléma, hogy nem mersz a dolgokhoz hozzáfogni és szegény maradsz, hanem inkább az, hogy kevés ötleted születik arra, hogyan is költsd el. Ezért vagy nagyon sokat keresel ebben a hónapban, vagy nagyon sokat veszíthetsz. A Plútó nem ismer középutat.



2010. októberben: Az Uránusz együttáll a Jupiterrel. Könnyebb lesz minden, és lazíthatnál egy kicsit.  Szedd össze magad, és valósítsd meg, hogy legyen egy kis összeg, ami felett csak te rendelkezel. Bármilyen kevés is ez az összeg, mégis érzelmi biztonságot fog jelenteni neked.



2010. utolsó előtti hónapjában: Az Uránusz bevárja a Jupitert. Kényes vagy arra, hogy milyen módon jut hozzád a pénz. Ebben az időszakban is nehezen tudod majd elválasztani a hogyant a mennyitől. Egyike lehetsz a legkeményebben dolgozó embereknek, főleg ha a mindennapokban is pénzzel dolgozol.



Vízöntő



Igazán nagylelkű a családoddal és szeretteiddel vagy, de nagyon figyelsz az emberiségre is.  Általában nem költöd el minden filléredet, valamennyit képes vagy belőle félretenni, mert az anyagi biztonság egyben a szabadságot is jelenti a számodra. Szeretsz sokat keresni, szereted a pénzt azért, mert van. Ám nem szereted, ha a munka és a pénz szorosan kötődik egymáshoz. Csupán a pénz nem olyan fontos az életedben. Szívesen dolgozol, különösen, ha látod az értelmét, vagy ha azzal segítesz valakinek, azonban a bejövő pénz nem mindig érdekel.



2010. 9. havában: Egész életedben a pénzügyeidet elsősorban a Neptun uralja. A Neptun szövetkezett ebben a hónapban a Marssal. Rendkívüli kombinatív készségeddel sok olyan dolgot, összefüggést, eljárási módot tudsz kitalálni, ami másnak eszébe sem juthat. Ehhez már csak a gyors megvalósítást kell kapcsolni, hogy mások meg ne előzzenek a hasznosításban.



2010. októberében: A Neptun októberben elveszíti szem elől a Merkúrt. Most lesz igazán szükséged arra, hogy elővedd különleges kapcsolattartó képességedet, főleg ha többet szeretnél keresni, mint eddig. Most félre kell tenned ellenérzésedet, és olyan emberekkel is szóba kellene állnod, akivel eddig nem tetted volna.



2010. utolsó előtti hónapjában: A Neptun szemben áll a Holddal. Pontosan oda kerül az a pénz, amit keresel, ahol a legnagyobb szükség van rá. Próbáld fékezni szenvedélyeidet, mert azok komoly elszegényedési forrást jeleznek. Legyél nagyon szorgalmas, igyekezz a legjobban beosztani a pénzt, ezzel könnyebben kikerülhetsz abból a bizonyos „csávából”.



Halak



Általában jobban érdekel a tevékenység, amit végzel, mint a pénz, amit kapsz érte. Ha érzelmileg nem tudsz kötődni a munkádhoz, akkor nem is maradsz sokáig azon a munkahelyen, mégis ritkán végezheted azt a munkát, amit szeretnél, ezért kárpótlásnak érzed a pénzt, amit kapsz érte. Ritkán tudsz azonosulni a munkáddal, amit nem teljes szívvel, de kellő szorgalommal végzel. Kivéve, ha hivatásként végzed a munkádat. Nem tudsz igazán önálló lenni a munkád szervezésében és pénzednek kezelésében. Ezért ezekben jobb, ha ráhagyatkozol másokra: a munkában vezetőre, a pénzkezelésben a megfelelő befektető szakértőre.



2010. 9. hónapjában: Egész életedben pénzügyeidet a Mars uralja. Ebben a hónapban a megbízhatóságod lesz az elsődleges szempont, ezt tudod kamatoztatni. El is kell várnod, hogy mások bízzanak benned, különben kihasználhatnának. Ne téveszd össze a jóságot és a szeretetszolgálatot, a munkádért megfelelő fizetést kell kapnod.



2010. októberében: A Mars már saját otthonában pihenget. Bármennyire is bizonytalan lennél, életszereteted megmenthet attól, hogy kihasználjanak. Egészséges önzéssel kell megkeresned azt, amire a családodnak és neked is szükséged van.



2010. utolsó előtti havában: A Mars erőre kap a Nyilas jegyében, így könnyen vitatkozhat a Holddal. Talán félreismerted magad. Olyan pénzkereső foglalkozást válassz, ahol előre tisztázod, hogy az adott munkáért mennyi fizetés jár. Ebben a hónapban nem szabad engedned abból a bizonyos husznegyből.





Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban,
vagy szeretné teljesen ingyen kiszámoltatni, hogy a horoszkópja melyik
házban áll, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen vagy a 06-90-189-185 emeltdíjas telefonszámon.  







 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top