Michael Douglas nem adja fel a küzdelmet #br# a gégerák ellen

2010. 09. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az amerikai sajtó szinte minden neves képviselője címlapon foglalkozik Michael Douglas betegségével. A színészért most rajongók ezrei aggódnak, mert gégerákja egyre jobban elhatalmasodik rajta. Felesége, Catherine Zeta-Jones több interjút is adott a napokban, melyekben felháborodva mesélte el az újságíróknak, hogy bár a nyár eleje óta panaszkodott férje torokfájásra és fülfájdalomra, az orvosok mégis csak három héttel ezelőtt vették észre a diónyi daganatot a nyelve alatt.

A színész egy neves amerikai talkshow-ban kijelentette, hogy mindenképp le fogja gyűrni a rákot, mert őt is legalább olyan kemény fából faragták, mint az édesapját, Kirk Douglast aki egyébként néhány éve esett át egy igen súlyos stroke-on. Sajnos, a család mostanság több nehézséggel küzd, hiszen a színész előző házasságából született fiát drogterjesztés vádjával idén áprilisban lecsukták. Sokak szerint többek között ez is közre játszott, hogy a színész szervezete meggyengült és elhatalmasodott rajta a betegség.

A színész az orvosok nem mindig bíztató előrejelzései ellenére is bizakodó, sőt a nyilatkozataiban mindig nyomatékosítani igyekszik, hogy ez csupán egy betegség, melyet le lehet és le is kell küzdeni. Elmondta a sajtónak, hogy bár a rákja már négyes stádiumba lépett, a személyes orvosai szerint jók a kilátásai, nagy esély van a felépülésére. Egyelőre kemoterápiát javasoltak a művésznek, illetve besugárzással próbálják kezelni a betegséget, megkímélve a színész hangját az esetleges műtéti beavatkozás következményeitől.

 Douglas a ’70-es években robbant be a köztudatba a "San Francisco utcáin" című krimisorozattal, és azóta is Hollywood egyik legsármosabb színészeként tartják számon. Olyan kultuszfilmekben játszott, mint a "Smaragd románca", a "Traffic", a "Rózsák Háborúja", vagy az "Elemi ösztön".


Szerző

donna.hu



Scroll to Top