Hogyan tüntessük el a tyúkszemet

2010. 12. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tyúkszemek a szaruhártya tobozalakú, befelé növekvő megvastagodásai. Csúnyák, fájdalmasak, és ha nem teszünk ellenük semmit, egyre rosszabb lesz az állapotuk. A tyúkszemek járás és futás közben érezhetők, és gyakran igen fájdalmasak, ráadásul nyáron mindenki számára láthatók, bosszantók és makacsul ellenállnak. Okozhatják ortopédiai problémák, a nem megfelelő cipő viselése, de vírusfertőzés is. Íme, néhány hasznos tipp, hogyan tudjuk ezt a kellemetlen bőrbetegséget egyszerű házi szerekkel legyőzni.

A tyúkszemek a szaruhártya tobozalakú, befelé növekvő megvastagodásai. Csúnyák, fájdalmasak, és ha nem teszünk ellenük semmit, egyre rosszabb lesz az állapotuk. Nyomást fejtenek ki az alattuk levő csontokra, ami nagyon fájdalmas tud lenni. Legtöbbször a lábujjakon vagy a lábujjak ízületein jönnek létre.

Ne saját kezűleg vagdossuk, mert szakszerű ellátás hiányában csak rontunk a helyzeten. Hagyjuk a kezelést sebészre, pedikűrösre. Kiegészítésként azonban a következő házi szereket bevethetjük ellene: - Öt aszpirintablettát törjünk szét. Adjunk hozzá fél teáskanálnyi citromlét és ugyanannyi vizet. Keverjük jól el. A kapott pasztát vigyük fel a tyúkszemre. Tekerjük bele egy meleg kéztörlőbe, és húzzunk rá egy nylonzacskót. Negyed óra elteltével bontsuk ki, és alaposan tisztítsuk meg a lábunkat. A tyúkszemet problémamentesen, óvatosan el tudjuk távolítani. - Tegyünk egész éjszakára egy citromkarikát a tyúkszemre, és rögzítsük mullpólyával. A citrom antiszeptikus hatására a tyúkszem visszafejlődik. Ez egy igen lassú folyamat, türelemre lesz hozzá szükségünk és persze nem egyetlen éjszakára. - A gyógyszertárban kapható tapasz, amivel lefedhetjük a tyúkszemet. A tapasz alatti nedves klíma felpuhítja a bőrt, így az orvos el tudja távolítani a tyúkszemet. - Keverjünk össze egy teáskanálnyi citromlét, egy teáskanálnyi kamillateát és egy szétnyomott fokhagymagerezdet. Ezzel a keverékkel jól dörzsöljük be a tyúkszemünket.

- Egy teafaolajjal készült meleg lábfürdő után a tyúkszem felső rétegét habkővel óvatosan dörzsöljük le. - Masszírozzuk a tyúkszemet olíva- vagy mandulaolajjal, keverjünk hozzá némi citromlevet is. - Kend be szalicilsavas krémmel a tyúkszemet. - Este kenjük be a tyúkszemünket propolisztinktúrával, és hagyjuk rajta éjszakára.

- Szerezzünk be a gyógyszertárból tyúkszemvédőt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top