Itt az új Harry Potter és a Halál ereklyéi trailer!

2010. 09. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A ’90-es évek végén, 2000-es évek elején (ha úgy tetszik, az ezredfordulón) mágikus őrület söpört végig a világon egy angol írónő, J. K. Rowling jóvoltából. Nem nehéz kitalálni, a Harry Potter mániáról beszélünk. Először csak kapkodtuk a fejünket, hogy mi, Harry ki? Ne már, gyerekkönyvet nem olvasok! Aztán mégis a kezedbe vetted, és le se tetted, míg a „Vége” felirathoz nem értél.

Ekkor még nem sejtetted, hogy az aranyos, magával ragadó Harry Potter és a bölcsek kövé-nek hamarosan jön a folytatása, még egy, kettő, három… hat könyv követi, majd összesen hétkötetesre dagad a mágikus sorozat, és akkor még nem is számoltuk bele a kiegészítő köteteket (3 db), melyek már csak a hab a tortán. Aztán 2001-ben megérkezett az első Harry Potter film is a mozikba, hihetetlen sikert könyvelve el. Persze, hogy jött a folytatás és annak a folytatása, és immár az egyre csavarosabb, összetettebb, felnőttesebb történet a vásznon is a végefelé közeledik. Novemberben már az utolsó kötet, a Harry Potter és a Halál ereklyéi elevenedik meg két és három dimenzióban is a szemünk előtt, bár a végkifejletre a filmszínházakban még várnunk kell, hiszen az alkotók nagyon jó üzleti érzékkel kettébontották a történetet.

Sebaj, ha hinni lehet a legújabb (és egyben leghosszabb) trailernek, a szemünk előtt pergő képkockák, a fülünkbe dübörgő hanghatások feledtetni fogják velünk a produkció csonkaságát, és miután a moziteremben felkapcsolják a lámpákat, alig fogjuk várni, mikor ülhetünk be a legeslegutolsó felvonásra. Ám, mint mondjuk, arra még várnunk kell (2011 júniusáig), egyelőre be kell érnünk a Halál ereklyéi első felvonásának az ajánlójával. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top