Joghurttorta - sütés nélkül

2008. 10. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1 csomag baba piskóta, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 csomag zselatin, 1 csomag tejszínhabpótló vagy habtejszín, 5-10 evőkanál cukor, ízlés szerint, kb. 3 dl tej.

A habport elkeverjük kb. 1,5 dl tejjel és kemény habbá verjük. A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, a cukorral és gőz felett meglangyosítjuk - nem kell forralni! Egy levehető oldalú tortaformába belerakjuk a babapiskótát, amit előzőleg meglangyosított, cukrozott tejben egyesével hirtelen megforgatunk.

A joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal és beleforgatjuk a gyümölcsöt (ha fagyasztott gyümölccsel készítjük a tortát, a gyümölcsöt a piskótára szórjuk). Ezt az egészet ráöntjük a piskótára, szépen elsimítjuk és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Nemcsak finom, de nagyon mutatós is, ha a megdermedt joghurtra gyümölcsöt rakunk, szépen, sorban, és tortazselével leöntjük. Újra hűtőbe tesszük és ha ez is megdermedt, tejszínhab rózsákkal díszíthetjük. A tejszínt habfixálóval és vaníliás cukorral felverjük! Másfél óra múlva fogyasztható!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Tóth Ferencnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top