Jól néz ki a pasim

2009. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kapcsolatban az ember, mind a nő, mind a férfi, hajlamos elkényelmesedni. Nem kell annyira odafigyelni a külsőre, hiszen már meghódította a párját, biztonságban van. Belefér némi slamposság, egy kis elhízás, kevésbé igényes öltözködés. Tekintve, hogy a férfiak rettentő érzékeny lelkivilággal rendelkeznek, semmiképp sem szabad konkrétan felhívni a figyelmüket az effajta hibáikra. Valami kerülőutat kell keresni, amivel éreztetni lehet, hogy nem teljes az elégedettség a ruházkodással, a több napos borostával, a gyarapodó testsúllyal.

A borostát még viszonylag egyszerű száműzni: „szúrsz!” sziszegik a nők. A többi már fogas kérdés. A fölös kilókkal szemben talán a közös testmozgás a legcélravezetőbb módszer. Az a férfi, akit „dagadt vagy, menj sportolni” felkiáltással ösztönöznek fogyásra, valószínűbb, hogy a kocsmába indul a haveroknak panaszkodni. A férfiak többsége nem hisz a fogyókúrában, tehát felesleges elöl hagyni a legújabb karfiolos mézes pisztáciás alapú diéta előnyeit taglaló magazinokat. Az egészséges étrend bevezetése részmegoldást jelenthet, de számolni kell némi ellenkezéssel. Hús és krumpli – az „alapvető vitaminok” egy férfi étrendjében –, ezek nélkül panaszokra lehet számítani.

Az öltözködés talán a legblikkfangosabb kérdés. A férfiak többsége számára a kényelem, a praktikusság fontosabb a jó kinézetnél. Néhány éve hódít ugyan az úgynevezett metroszexuális stílus, ami igényes, magára adó és odafigyelő, heteroszexuális férfiakat varázsolt sok rockerből, számuk azonban elenyésző. Ahhoz, hogy egy férfi öltözködése sértődés és lelkizés nélkül, megváltozzon, óvatos megközelítésre van szükség. Az „annyira jól áll neked a kék szín, inkább azt az inget vedd fel” mondat sokkal hatékonyabb, mint a „már megint ezt a kopott rongyot akarod felvenni?”.

A ruhatár cseréje is óvatos manővereket igényel. Nem lehet csak úgy kidobálni az imádott, testformára koptatott, formátlanná nyúlt darabokat, amiket évek óta visel, mert kitör a háború. Az ajándékba kapott ruhák többsége a szekrényben éli le életét, hacsak nem sikerül pontosan eltalálni az ízlését. Vagy megváltoztatni. Dicsérettel, szép szavakkal, pozitív visszajelzéssel.

Hiába kap egy férfi divatos, szép ruhákat, ha pocskondiázzák az öltözködését, dacból is kitart a régi rongyai mellett. Lassú folyamat, de idővel le lehet szoktatni a kitérdesedett, elnyűtt nadrágról és a fényesre kopott pólóról.

Kapcsolódó anyagok: 

$$2543$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top