Mustáros csirkemell

2009. 02. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 db filézett csirkemell, ízlés szerint a következő fűszerek: mustár (kb. 200 gr), só, vegeta, őrölt fehérbors, 4 gerezd zúzott fokhagyma, morzsolt oregano, morzsolt majoranna, 3 evőkanál étolaj.

 

A csirkemelleket szeletekre vágjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük, majd a hússzeleteket megforgatjuk bennük, úgy, hogy mindegyik oldalán legyen belőle, és egy olajjal kikent sütőtálban szorosan egymás mellé fektetjük. A maradék fűszerkeveréket a tetejére öntjük. A tálat lefedjük, majd 1,5 - 2 órára a hűtőbe rakjuk (nem muszáj, de az ízek jobban összeérnek így), majd a sütőben kb. 180 fokon, esetleg egy pici vizet alá öntve sütjük. Ha a hús puha, levesszük a fedőt, és egy kis ideig még sütjük, amíg kicsit megpirul (kinek - kinek ízlése szerint). Rizzsel tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top