Őszibarack

2009. 02. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 15 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 1 citrom héja és leve, késhegynyi szódabikarbóna, 2 tojás, 30 - 40 dkg liszt, (formát olvasztott margarinnal jól megkenjük). Töltelék: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, fél citrom leve, 30 dkg darált dió, 1 dl rum aroma. Bevonat: mandula aroma, narancs aroma, durvára darált kristálycukor Díszítés: kis levelekkel.

Tészta: A cukrot, zsírt, citrom héjat, szódabikarbónát habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a citrom levét, a tojást és annyi lisztet, hogy könnyen legyen nyújtható. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk és dió forma hátuljára borítjuk. Világosra sütjük. Krém: A vajat, a porcukrot, a kakaót, a citrom lét habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a diót és a rumot. A krémmel mindkét felet összeragasztjuk. Egyik felét zöldre, másik felét pirosra festjük az aromával. Durvára darált kristálycukorba megforgatjuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Molnár Piroskának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top