Jugoszláv szelet

2009. 03. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, kevés só, 5 kanál víz.

Este összegyúrjuk, reggel 2 lapba nyújtjuk. Egyik lapot megsütjük a tepsi hátán, másikat a tepsibe tesszük és erre jön a barna lap és együtt sütjük.

Barna lap: 9 tojás sárgája, 30 dkg cukorral habosra kavarunk, adunk hozzá, 25 dkg darált dió, 20 dkg reszelt csokoládé (bármilyen), 1 csomag sütőpor, 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Hozzá adjuk a masszához. A sárga lapra öntjük és együtt sütjük.

Krém: 3/4 l tejet, 2 csomag vanília pudinggal összefőzzük. 25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral habosra kavarunk. Adunk hozzá 1 csomag vanília cukrot, majd a főzött krémmel összeadjuk. 1 csomag zselatint előírás szerint 1 dl vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, a krém közé keverjük. A krémet rátesszük a tésztára, majd ráborítjuk a sárga lapot amit előzőleg a tepsi hátulján sütöttünk meg. Vaníliás cukorral hintjük.

Remélem a Boleró szelethez hasonlóan sokan ki fogjátok próbálni, és ízlik majd mindenkinek... Elkészítéséhez kellemes időtöltést kívánok...:)

Köszönjük szépen Bereczki Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top