Hozzávalók: 1 kg sertéshús, 1/2 kg marhahús, 1/2 kg birkahús (legyen kicsit faggyús), só, bors, fokhagyma, pirospaprika, gyömbér késhegynyi, 2-3 dl csontlé 2 kávéskanálnyi szódabikarbóna.
A nagy lyukon megdarált húst összekeverjük a fűszerekkel. Öntünk hozzá 2-3 dl csontlét és egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben. Majd a masszát még egyszer alaposan átgyúrjuk, ekkor adjuk hozzá a szódabikarbónát, s hagyjuk állni további egy órát. Végül vizes kézzel henger alakú rudacskákat formálunk belőle és azokat grillben, vagy faszénparázs felett megsütjük. (Ha nincs grill, egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, s abban sütjük.)
Mustárt és kenyeret ajánlok hozzá, ráadásnak pedig sört. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Tősér Carlanak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!