Szénhidrátszegény, kalóriaszegény, lisztérzékenyeknek, cukorbetegeknek is.
Hozzávalók: 1 kg tonhal, olaj, 4-5 fej vöröshagyma, 2 db citrom, vagy 1/2 dl citromlé, só, bors, friss vagy szárított kapor /apróra vágva/.
A vöröshagymát félbevágom és felszeletelem, majd olajban megsütöm. 2 citrom levét rászűröm, sózom, borsozom és a kaporral megszórom. A tisztított tonhal szeletet kettévágva ráteszem és közepes lángon pirulásig sütöm. /Rázogatva keverem, vagy nagyon óvatosan. Egy kicsit szétesik, de nem baj./ Először levet enged, de később finoman átsül. Nagy méretű teflon serpenyőben szoktam sütni, mert így nem kerülnek egymásra a halszeletek. Rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Csehné Nagy Elvirának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!