Kapros hal

2009. 04. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szénhidrátszegény, kalóriaszegény, lisztérzékenyeknek, cukorbetegeknek is.

Hozzávalók: 1 kg tonhal, olaj, 4-5 fej vöröshagyma, 2 db citrom, vagy 1/2 dl citromlé, só, bors, friss vagy szárított kapor /apróra vágva/.

A vöröshagymát félbevágom és felszeletelem, majd olajban megsütöm. 2 citrom levét rászűröm, sózom, borsozom és a kaporral megszórom. A tisztított tonhal szeletet kettévágva ráteszem és közepes lángon pirulásig sütöm. /Rázogatva keverem, vagy nagyon óvatosan. Egy kicsit szétesik, de nem baj./ Először levet enged, de később finoman átsül. Nagy méretű teflon serpenyőben szoktam sütni, mert így nem kerülnek egymásra a halszeletek. Rizzsel tálalom.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Csehné Nagy Elvirának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top