Hozzávalók: 6o dkg cikkekre szedett és mosott karfiol, 2 evőkanál olaj, 15-2o dkg darált hús, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl. tej, 1 dl. tejszín, 1 evőkanál parmezán-sajtreszelék. Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk. A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, és ráöntjük a masszát. Lefedve öt percet, majd a sütő programon ‒ esetleg sütőben, fedő nélkül, még 15 percet sütjük. Frissen tálaljuk. Adhatunk mellé savanyúságot, vagy salátát, jó étvágyat!
Köszönjük szépen Viola néninek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!