Katie Holmes és a Jackie O ruhatár titkai

2011. 04. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Katie Holmes legutóbbi projektje a Kennedyk minisorozat volt, melyben a legendás divatikont, Jackie Kennedyt alakította. Bár a sorozat lényegében megbukott már a bemutatása előtt, a kosztüm felelős Christopher Hargadonnak sikerült visszavarázsolnia a képernyőre Jackie Kennedyt. Az amerikaiak egyik legkedvesebb First Ladyje tagadhatatlanul Jackie Kennedy volt. A Kennedy-klán nem csak a politikát hódította meg, hanem a divat világát is.

Számos nő akart úgy kinézni, mint Jackie, ezért nők ezrei figyelték JFK feleségét, hogy épp mikor mit visel, hogyan hordja a frizuráját és mibe öltözteti a gyerekeit. Jackie és a férje lényegében Amerika meg nem koronázott királyi fenségei voltak.

Így nem is csoda, hogy a családról John F. Kennedy tragikus halála óta számtalan film, könyv és sorozat látott napvilágot. A legutóbbiban Katie Holmesnak volt lehetősége megszemélyesíteni a divatvilágban is legendás asszonyt. A film kosztümfelelőse, Christopher Hargadon betekintést engedett a kulisszák mögötti varázslatba. Lássuk, miként is kelt életre Jackie ismét!

Hargadonnak a sorozat kedvéért összesen 50 teljes ruhaszettet kellett elkészítenie csak Katie számára. Ez már magában is kihívás volt, de a feladatot még inkább nehezítette, hogy sok esetben nem találták meg a megfelelő ruhadarabokat, így az anyagvadászattól kezdve a korhű újratervezésen keresztül minden rájuk várt.

 

"Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Katie alakja szinte teljesen megegyezik Jackie-ével. Mindketten nagyon magasak és vékonyak voltak. A kettejük közti eltérés csupán vállban volt jelentősebb, mivel az egykori First Lady igazi atlétaként kicsit szélesebb volt vállban."

A ruhák legtöbbje azoknak a másolata volt, melyeket Jackie valóban viselt élete során. Számtalan óra ment el azzal, hogy filmeken és fotókon keresztül végezzenek hiteles kutatást.

"Igyekeztünk mindent a legapróbb részletekig hitelesen elkészíteni. A szoknya dereka, a gallérok a blúzon, a ruhák színe, mintája és anyaga is a lehető legközelebb állt az eredetihez. Ám mégis az összhatás volt a legfontosabb. Ha Katie-vel úgy éreztük, hogy valami már túl sok lenne rajta, akkor egyszerűen rászabtuk a megjelenést."

A sorozat számára az Armani divatház két ruhát tervezett meg. Jackie Kennedy annak idején rajongott a francia couture divatért, de férje beavatása után kénytelen volt tervezőket váltani...

"Ahogy ma Michelle Obamát is kritizálják, ha nem amerikai tervező ruhájában jelenik meg, úgy több mint 50 éve Jackie-nek is szembe kellett néznie ezzel. Ezért lett a legfőbb tervezője Oleg Cassini, aki egy francia származású amerikai tervező volt. Ők ketten rengeteget kísérleteztek, hogy megtalálják a megfelelő megjelenést az elnök feleségének, de inkább a színekkel játszottak. Jackie kedvenc színe a rózsaszín volt. Nem is csoda, hogy akkoriban ez volt a legkapósabb szín a nők körében."

Jackie stílusa a Fehér Házi évek alatt egyedi volt...

"Jackie Kennedy stílusa jóval egyszerűbb volt, mint azok a ruhák, amiket a Fehér Házban töltött idő alatt viselt. A róla készült fotókon és filmeken megfigyelhető, hogy csak First Ladyként viselt kalapot és elegáns ruhákat folyton. Egyébként egy jóval visszafogottabb és sportosabb megjelenésű nő volt. Azonban mindez ugyanúgy Kennedy kampányának a része volt, mint bármely más lépés, és ezt Jackie is tudta és elfogadta."

Bár a sorozatot nem láttuk, de tény, hogy még bemutatása előtt úgy tűnt, hogy nem lesz egyetlen csatorna sem, mely bemutatná a Kennedy-klán történetének újabb feldolgozását. Mivel a téma igen népszerű Amerikában, így valószínű, hogy a baj magával az elkészült anyaggal volt, de nem a kosztümökkel. Hisz a fotókat elnézve nekünk is az egykori First Lady jelent meg a szemünk előtt...

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top