Kekszes-krémes sütés nélkül

2010. 03. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz (kocka alakú) 1,5 csomag vanília puding (de lehet más ízű is) 2 db tojás 7 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt 12 dkg margarin 7,5 dl tej fél csomag zselatin

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel, ez lesz a sütink alapja. Ezután a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is. Óvatosan a kekszre kanalazzuk, ügyelve, hogy a kekszek ne emelkedjenek fel. A krém tetejére szintén keksz kerül. Betesszük a hűtőbe (legjobb egy éjszakára), hogy a keksz megpuhuljon a krémtől, és jól szeletelhető legyen a sütink.

  Köszönjük szépen Pestiné Farkas Mártának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top