Kekszkrémes piskóta

2009. 11. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Piskótát sütök 6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 4 evőkanál lisztből és 2 evőkanál kókuszreszelékből, a következőképpen:

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, pár csepp vaníliaesszenciával izésítem, a fehérjéket kemény habbá verem. A sárgájába adagolom a lisztet, a végén a kókuszreszeléket és óvatosan beleforgatom a habot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, pár perc múlva mérsékelem a lángot, tűpróbáig sül.

A krém: három marék kekszet összetörök klopfolóval, egy edényben rumos kávéval meglocsolom, nem sokkal, hogy ne ázzon el, csak szívja be, 4 evőkanál cukrot adok hozzá, összekeverem.

Egy vanília pudingot megfőzök az előírás szerint, még melegen egy fél Rámát adok hozzá,folytonos keverés mellett, míg teljesen elolvad, és szép sima lesz,hagyom kihűlni. A másik fél Rámát a kekszhez keverem, én mixert használtam és jó puha legyen a margarin.

A piskótára rákenem a kekszkrémet, erre egy réteg kávéban megforgatott háztartási kekszet rakok, erre a pudingos krém és a tetejét csokilapocskákkal és kókuszreszelékkel szórom meg. Tálaláskor lehet tejszínhabot nyomni a tetejére. Nagyon hamar megpuhul a keksz, finom sütemény, jó étvágyat hozzá.

Köszönjük szépen Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top