Kelkáposztás zsákbamacska

2008. 11. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 nagy fej kelkáposzta, 30 dkg trappista sajt, 30 dkg sonka, a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

A kelkáposztát leveleire szedjük és forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Kiszedjük, és ha kihűlt a levél vastag erét levágjuk. Ezután minden levélre fektetünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Feltekerjük, mint a töltött káposztát és panírozzuk. Forró olajban pirosra sütjük.

Mivel nagyon laktató nem szükséges hozzá köret, de tartármártással még finomabbá tehetjük. Felszeletelve is nagyon jól mutat a tányéron.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Juhász Attiláné Ildikónak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top