Hozzávalók 12 főre: 12 kg bárányhús 1.5 kg sárgarépa 1 kg fehérrépa 1 kg alma 1 kg vöröshagyma 2 nagyobb fej fokhagyma 5 szál rozmaring 1 üveg lecsó 5 dl vörösbor 650 gr mustár só,bors 1 kg húsos szalonna 40x100cm-es tepsiben elrendezzük a húst. Egyenként be sózzuk és borsozzuk a húsdarabokat. Kézzel körbekenjük a húsokat mustárral. A sárgarépát és a fehérrépát 10cm-es darabokra vágjuk a hagymát és az almát 4 felé majd egyenletesen elosztjuk a húson.
A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és rászórjuk. A rozmaringot szétrakjuk rajta. A lecsót elosztjuk a húson. Meglocsoljuk a vörösborral. Végül a felszeletelt szalonnával befedjük az egészet.
Rátesszük a tepsi fedelét és 3 órára betesszük a kemencébe a 2.óra után levesszük a fedelet és még 1 órát sütjük így.
Ezt az ételt kisebb mennyiségben is ellehet készíteni gázsütőben. Persze akinek van igazi kemencéje inkább abban süsse. A receptet egy szakács kollégámtól kaptam aki az elkészítésben is segített. Nyugodtan meglehet próbálni kezdőknek is mert nagyon egyszerű és finom.
Köszönjük szépen Mezei Bettynek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.