Kencefickó

2009. 10. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nők is valahogy így lehetnek velünk, amióta néhány ostoba férfi meghódította a címlapokat, ahol eddig a nőké volt a főszerep. A szépségipar át is alakította őket, és ez sajnos a nőkben is igényt keltett, hogy megköveteljenek tőlünk az alapvető ápoltságon túl is némi cicomázást. De a nők nem gondolják azt, hogy ha kicsit jobban karbantartjuk magunkat, attól még nőiesek lennénk. Persze mindent túlzásba lehet vinni, de akár a közérzetünk is javulhat, ha egy kicsit jobban odafigyelünk a kinézetünkre.

A borotválkozás sok mindent megold, ha az arcunk ápolásról van szó, ugyanis a pengék nem csak a szőrt, de az elhalt hámsejteket is eltávolítják az arcunkról. Ugyanakkor az orrunkat és a homlokunkat nem borotváljuk, ezért néha nem árt arcradírral ezeket a területeket is megszabadítani a szennyeződésektől.

Egy kozmetikus ismerősöm mondta, hogy a férfiaknak mindenképpen ajánlja a lehúzható maszkokat, mert általában a pasik szórakoztatónak találják… így én is kipróbáltam. Valóban elég vicces érzés volt a megszáradt krémet egyben lehúzni az arcomról. Ám utána pedig frissebbnek és kipihentebbnek éreztem magam. A száraz bőrön segíthet néha egy kis hidratálókrém, de a ránctalanítókat jobb kihagyni, mert a tekintetünknek sosem árt, ha látszik rajta az évek során szerzett tapasztalat. A férfi sminkről pedig bárki mondhat bármit, de egyszerűen ostobaság!

Akik nem borotválkoznak, azok se felejtsék el, hogy nem árt néha igazítani a szakállon. Ehhez mindenképpen ajánlott egy szakállvágó beszerzése. Azonban a fazon igazítását sem kell túlzásba vinni, rendkívül rossz visszajelzést kaphatunk a nőktől, ha hajszálvékony csíkokat hagyunk egy férfias szakáll helyett. Oldalt a szakállat nem illik a fül mellett lévő pajesznál vékonyabbra borotválni, de talán jobb is, ha egyszerűen mindenhol egyenletes hosszúságúra nyírjuk, és nem bonyolítjuk meg a helyzetünket. Bár a szakáll sok férfinál egyfajta hóbort: számukra a fazon kialakításánál nem annyira a vonzó, esztétikus megjelenés a lényeg, inkább valamifajta kis „feltűnési viszketegség” ölt testet az arcszőrzet mintázatában. Akárhogy is van, a szakáll alatt rejtőző arcbőrt különösen fontos jól megtisztítani, mert az arcszőrzet alatt felhalmozódott faggyú, könnyen bőrgyulladást okozhat.

Ha már szőrözünk, akkor nem árt a hónaljról is szót ejteni. Ma már nem botránkozik meg senki azon, ha valamelyikünk szőrteleníti ezt az értelmetlen nevű testtáját, és ha párszor megtesszük, akkor a kezdeti irritáció megszűnte után valószínűleg kevesen akarjuk majd abbahagyni, mert jóval kellemesebb úgy átölelnünk egy nőt, hogy nem kell attól tartanunk, hogy izzadtságszagúak vagyunk-e. Visszatérhet a kedvünk az integetéshez, és bátran megfoghatjuk nyáron a felsőbb kapaszkodókat is a tömegközlekedési eszközökön, ha egy csinos nő mellett állunk.

A testünk többi részének szőrszálhasogatásáról való döntést, az éppen aktuális kedvesünk ízlésére bízzuk, akit egy közös fürdés után a borotválás, vagy a nyírás folyamataiba is bevonhatunk. Viszonozhatjuk is a szívességet, és a bizsergető borotválkozás utáni kenceficék minden fickónak kellemes estét szerezhetnek…

 Kapcsolódó anyagok:

$$4687$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top