Ki legyen a párom? I.

2010. 09. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Azt, hogy ki kihez illik, az asztrológiában elsősorban az határozza meg, hogy ki melyik év melyik hónapjának melyik napján, de a legfontosabb ebben ez esetben, hogy azon a napon melyik óra melyik percében született, és nagyon fontos azt is tudnunk, hogy melyik városban látta meg a napvilágot.

A születési dátumon kívül a születési óra és perc adatból számítjuk ki a horizonton éppen felkelni látszó állatövi jegyet, vagyis az aszcendenst. Az aszcendensből kiindulva számítjuk ki a horoszkópot. Az aszcendens – amely hangsúlyozom, születési óra-, percfüggő – az egyik legfontosabb párkapcsolati tengely, jelzi, hogy az aszcendens tulajdonosa hogyan mutatja magát a külvilág felé. Az aszcendens tengelyének másik vége a deszcendens, vagyis a lenyugvó tengely. Ahol található ez a tengely, vagyis amilyen állatövi jegybe került, olyan stílusú társat fogunk választani magunknak. A deszcendens képviseli a másik felünket, azt a sorsküldöttét, aki kozmikus törvények szerint lesz vagy lett a párunk, akivel házasságot vagy élettársi kapcsolatot köthetünk. A legideálisabb párkapcsolat akkor alakul ki, amikor az egyik fél aszcendense pontosan illeszkedik a másik fél deszcendenséhez, és fordítva.

Ha a születési órád szerint az aszcendensed a Kos jegyében áll vagy a Kos jegyében születtél, akkor a legjobban hozzád illő ember aszcendense a Mérleg jegyébe esik, vagy ő maga a Mérleg jegyében született. Nagyon aktív vagy, imádod a kihívásokat, a versenyeket, a versenyzést, természetesen mindig te szeretnél győzni, és ez a legtöbbször sikerülni is fog neked. Kifogástalan megjelenéseddel elbűvölöd a környezetedet. Mindketten vezérnek születtetek, de ez különbözőképpen nyilvánul meg. A Kos jegye a tűz elemhez, a Mérleg jegye a levegő elemhez tartozik. Mégis nagyon jól tudtok kapcsolódni egymáshoz, mert a két elem kapcsolódása inkább szellemi, művészi vonatkozású, mint materialista. Szükséged is van a Mérleg aszcendensű vagy a Mérleg jegyében született párodra, mert rámenősségedet, enyhe agresszivitásodat egy Mérleg illetőségű ember tudja igazán megérteni és kibírni. Te szívesen kötsz házasságot, a Mérleg érdekeltségű ember korán házasodik, mert nem szeret egyedül lenni, egyedül élni. Mindkét jegy uralkodó bolygója úgynevezett szexuál bolygó, vagyis a szerelmet jelző bolygók. A Kos jegyében a Mars uralkodik, a férfiasság istene, a Mérleg jegyében pedig a Vénusz, a nőiességé, a bájé és a kedvességé. Ki is tudna jobban megszelídíteni téged, mint Mérleg aszcendensű vagy Mérleg jegyű párod. Ha sikerült egy Mérleg érdekeltségű párt találnod magadnak, akkor figyeld meg őt, milyen elegánsan bűvöli el a környezetét és természetesen téged, milyen taktikákat használ, és ebből sokat tudsz te is tanulni, főleg azt kellene megtanulnod a kedvesedtől, hogy kedvességgel, türelemmel, és kellő diplomáciával mennyivel tovább lehet jutni. Mérleg érdekeltségű párod nagyon boldog lenne, ha ő is olyan céltudatos lehetne, mint te. Tanítsd meg őt határozottan dönteni. Jó társad lehet még, akinek a Nyilas vagy az Oroszlán jegyébe esik az aszcendensed, avagy a Nyilas vagy az Oroszlán jegyében született. Komoly türelemre és kitartásra van szükséged, ha a kedvesednek a Rák vagy a Bak jegyében áll az aszcendense, avagy a Rák vagy a Bak jegyében született.

Ha abban az órában születtél, amikor a Horizont a Bika jegyében kelt fel vagy a Bika jegyében láttad meg a napvilágot, akkor talán a legboldogabb egy olyan társ mellett lehetnél, akinek az aszcendense a Skorpió jegyében áll, vagy ő maga a Skorpió jegyében született. A Bika jegye és a Skorpió jegye is az úgynevezett fix minőséghez tartozik. Vagyis makacs, állhatatos, kitartó, megtartó jelzők illenek rátok. Ugyanígy a kapcsolatotokra is ez vonatkozik, ám a házasságotok tartós ugyan, de nem mindig szerencsés. Megfordulnak az emberek utánad, hiszen sugárzik belőled a harmónia, a nyugalom. Párod mindenképpen megbízhat benned, minden téren. Főleg, ha igent mondasz, akkor nagyon hűséges és odaadó partner leszel. Bármennyire is figyelmes vagy a kedveseddel, tudomásul kell venned, hogy ő nem egy tárgy, nem tudod kisajátítani, minél nagyobb szabadságot adsz neki, annál jobban fog ragaszkodni hozzád. Le kell tudnod győzni a féltékenységi hajlamodat is, ezzel megkönnyítheted a saját, a párod, de a kettőtök életét mindenképpen. Ha tartós házasságra vágysz, a fenti intelmeket komolyan kell venned. A Bika jegyében a Vénusz uralkodik, a Skorpió jegyének hagyomány szerinti uralkodója a Mars. Mindkét bolygó komolyan kapcsolódik a szerelemhez, a Mars a férfiasság bolygója, a Vénusz az abszolút nőiességé. Nem szabad csodálkoznod azon, ha már fiatal korodban komolyan érdekel a szerelem, és azt sem bánnád, ha nagyon fiatalon házasodnál. Ám mindenképpen szükség van a türelmedre, mert a korai házasságból általában sok baj származik. Az egyik fél anyósa veszélyt jelenthet kettőtök kapcsolatában. A Vénusz az asztrológiában a luxus, az anyagi javak, a pénz bolygója is egy ben. Ezért nagyon fontos, hogy anyagilag mindketten legalább egy szinten álljatok, mert ha pénzügyileg túl nagy közöttetek a távolság, komoly zavar keletkezhet a házasságban vagy a párkapcsolatban. Nagyon figyelmesen kellene párt választanod, ugyanis a Skorpió érdekeltségű emberek kicsit hajlamosak a könyörtelenségre, és nagyon hajlamosak a féltékenységre, amit nehezen tudsz majd tolerálni. Nagy körültekintéssel kellene kiválasztanod a párodat, mert egy elrontott kapcsolat vagy házasság után nem szívesen kötsz majd újat, még akkor sem, ha az biztosan jobban sikerülne. Egy jól működő partnerkapcsolatban vagy házasságban Skorpió illetőségű párod megnyugszik, és megtaníthatod neki a biztonság és szavahihetőség fogalmait is. Te viszont Skorpió illetőségű párod mellett elsajátíthatod, hogyan kell valamiről meggyőződni anélkül, hogy nagyon komoly kutatásokat kellene végezned. Ha nem sikerült Skorpió aszcendensű vagy Skorpió jegyű párt találnod magadnak, akkor se keseredj el, mert nagyon jól illenek még hozzád azok az emberek, akik a Szűz jegyében születtek vagy Szűz jegyében áll az aszcendensük, avagy a Bak jegyében születtek vagy a Bak jegyében áll az aszcendensük.

Ki legyen a párom? II.

Ki legyen a párom? III.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen kiszámoltatni, hogy a horoszkópja melyik házban áll, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen vagy a 06-90-189-185 emeltdíjas telefonszámon.  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top