Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. meleg víz, 6 ek. liszt, 2 ek. keserű kakaó, 1 cs. sütőpor. Tejszínes krém: 5 dl Hulala, 1 cs. étkezési zselatin, 1 ek. folyékony méz, 1/2 kávéskanál vaníliaaroma /én kihagytam/. Csokoládés krém: 15 dkg csokoládé, 10 dkg margarin, 1 ek. víz, 2 ek. olaj. Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin, 3 ek. olaj, 1 ek. porcukor.
1. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet. 2. A végén a kakaópor szitáljuk bele és lassan elegyítsük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. 3. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral. 4. Felezzük el a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon mind a kettőt süssük meg. 5. A zselatint áztassuk be 6 ek. vízbe, kb. 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapunk. 6. Kemény habbá verjük fel a tejszínt és keverjük el a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet. 7. Az alsó lapot visszahelyezzük a tesibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá. Tegyük hűtőbe pár percre. 8. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel és amikor már felolvadt adjuk hozzá a margarint és az olajat. Alaposan kevergessük míg egyneművé nem válik. 9. Ha kissé lehűl, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. 10. Amikor a csokis réteg megdermedt, tegyük rá a tejszínes krém másik felét, és azt is kenjük rá. 11. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. /Én csokimázat tettem rá, csokihiány miatt, úgy is nagyon finom volt/ 12. A sütit tegyük hűtőbe.
Nagyon finom sütemény! Jó étvágyat hozzá kedves Donnások!!
Köszönjük szépen Tormási Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.